Jethro Rostedt avautuu uransa kovimmasta paikasta: ”Meillä meni firmassa ihan päin helvettiä kaikki”

1:01:32

Kiinteistövälittäjä ja kaupunginvaltuutettu Jethro Rostedt on kokenut urallaan niin tiukkoja kuin yltäkylläisiäkin aikoja.

VIDEO: Ottaisitko sinä yrittäjyyden riskin?

Televisiosta tuttu kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt, 42, ryhtyi nuorena miehenä yrittäjäksi pakon sanelemana. Rakkaus oli roihahtanut Suomen suvessa ja perästä kuului.

– Olosuhteet olivat sellaiset, että meillä oli niin sanotusti pulla uunissa. Meillä oli ollut hemmetinmoinen juhannus. Sen tietää, kun kaksi nuorta teltassa kohtaa toisensa, siitä tulee helposti haikarapostia. Niin tuli myös meille, Rostedt hymähtää MTV.fin haastattelussa.

– Olin silloin jo myyntihommissa ja armeija oli juuri takana. Työpaikkoja ei vaan ollut tarjolla. Oli pakko aloittaa yrittäjyys ja vääntää sitä kautta.

Ennen kiinteistöalalle ryhtymistä Rostedt myi aikakauslehtiä. Kiinteistökauppaa mies alkoi tehdä jo vuonna 1998. Ensimmäisen kovan paikan eteen mies joutui vuonna 2004, kun vastaostetun firman kauppa ei ottanut tuulta siipiensä alle.

– Silloin oli todella vaikeat asuntomarkkinat ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Meillä meni ihan päin helvettiä firmassa kaikki. Ei tullut toimeksiantoja sisään, ei käynyt kauppa. Olin juuri ostanut firman ja mentorini – eli firman entinen omistaja, jonka piti jäädä vuodeksi apupojakseni – kuoli kahdeksan päivää sen jälkeen, kun teimme kaupat, Rostedt muistelee kauhuissaan.

– Kyllä se sellaista oli. Ajattelin, että jos tästä selviän, en stressaa enää ikinä mistään. Enkä stressannutkaan, kunnes vuonna 2010 Maikkarilta soitettiin ja pyydettiin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan. Se oli seuraava stressin paikka, mies jatkaa vitsaillen.

Rostedt päätyi taannoin otsikoihin, kun hän julisti jäävänsä eläkkeelle jo lähivuosina. Nyt Rostedt korostaa, että vaikka jäisi eläkkeelle, tarkoituksena ei ole jäädä kiikkustuoliin istumaan. Hän kuitenkin pitää yrittäjien eläkkeistä keskustelua erittäin tärkeänä.

– Nyt se on suoraan sanottuna hoidettu pitkin persettä, kun jokainen maksaa pienimmän mahdollisen yrittäjän eläkevakuutuksen. Sitä aina haluaisi säästää ja ajatella, että kohta firmasta tulee rahaa niin jumalattomasti, ettei eläkettä tarvitse. Sitä päivää ei kovin monella tulekaan ja siksi keskustelu on tärkeää.

Jethro Rostedt osallistui yrittäjän arkea pohdiskelevaan paneeliin Porin SuomiAreenassa. Keskustelua johti Anna Perho. Voit katsoa keskustelun kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja