Jesse Puljujärvi yhtä hymyä – suomalaistähti suitsuttaa Sebastian Ahoa ja avaa kukoistuksensa salat: "Mahtava juttu"

13:59
Jesse Puljujärvi kertoo MTV Urheilulle kuulumisensa Edmontonista ja kehuu myös Sebastian Ahoa.

Elämä hymyilee Jesse Puljujärvelle, ja Jesse Puljujärvi hymyilee elämälle. Edmonton Oilersissa pelaava suomalaishyökkääjä on kääntänyt uuden yrittämänsä jääkiekon NHL:ssä iloksi ja löytää MTV Urheilun haastattelussa onneensa useita syitä.

Puljujärven suupielet kääntyvät videoyhteyden välityksellä tehdyssä haastattelussa useaan otteeseen hymynkareeseen. Aito hyvä olo suorastaan huokuu 22-vuotiaasta suomalaisesta.

– Kun miettii, niin saa pelata parhaassa sarjassa. Se on yksi juttu. Saa asua hienossa kämpässä, koira on täällä. Asiat ovat ihan hyvin. Ja saa nimenomaan pelata. Nämä koronahommatkin toimivat, Puljujärvi luettelee ja lisää perään pyrkivänsä olemaan positiivinen.

Puljujärvi ehti nähdä NHL:ssä riittämiin sitäkin aikaa, kun hommat eivät toimineet. Edellinen yrittämä taalaliigassa kausina 2016–19 meni odotuksiin nähden mönkään, minkä jälkeen hän palasi Suomeen ja Kärppiin.

Oulussa Puljujärvi sai puolentoista kauden aikana itseluottamuksensa jälleen raiteilleen, ja tällä sesongilla NHL:ssä on nähty kuin eri mies, jolle on siunaantunut vastuuta Oilersin kärkiketjuissa.

– Tuntui, että otetaan taas seuraava steppi ja kokeillaan, miten täällä rahkeet riittävät. On painettu joka päivä täysillä hommia. Pitää tehdä kovasti töitä, jos täällä haluaa pärjätä.

Maalin eteen

Puljujärvi ei kiertele sitä, että paluujakso Oulussa teki hänelle gutaa. Valmennus jakoi luottoa, ja Puljujärvi toimi tämän kauden alussa Kärppien varakapteenina ennen kuin hän palasi Pohjois-Amerikkaan.

– Siellä (Kärpissä) sai pelata isossa roolissa ja olla johtava pelaaja. Näki, mitä se huippupelaajilta vaatii, että pystyy johtamaan joukkuetta voittoon.

Puljujärven haluttiin pelaavan Kärpissä paljon kiekolla. Mieli sai ruokaa, kun hyökkääjälle iskostui, että hän pystyy tekemään peliä ja olemaan vahva pelivälineen kanssa.

Puljujärven selkeitä kehityskohtia on ollut start-stop-luistelun ohella puolustus- ja kamppailupelaaminen. Puljujärvi ei ole hyödyntänyt isoa kroppaansa parhaalla tavalla, mutta hänelle on hiljalleen terävöitynyt, että häntä on vaikea pysäyttää maalin edustalla, kun hän sinne ronskisti itsensä runttaa.

– Minun pitää käyttää kroppaani hyödyksi noissa tilanteissa ja miettiä, mistä niitä maaleja tulee. Sitä huomaa, että maalit tulevat läheltä maalia. Sinne ei auta kuin mennä isolla kropalla ja yrittää pysyä pystyssä.

YouTubekin auttanut kielitaidossa

Pohjois-Amerikkaan palasi myös paremmin englantia puhuva mies. Puljujärven englannille saatettiin vielä takavuosina naureskella, mutta nykyään suomalainen pystyy hoitamaan haastattelut Pohjois-Amerikassa englanniksi kelpo lailla.

Puljujärvi sanoo katsovansa muun muassa paljon englanninkielisiä YouTube-videoita, ja Kärpissä asiassa auttoivat pukukopissa vieressä istuneet kanadalaiset Cody Kunyk sekä Shaun Heshka.

– Oli myös se ruotsalainen pakki (Ludwig) Byström. Kyllä siinä tuli paljon juteltua. Se on varmasti auttanut, että se (englannin taito) on mennyt vähän etiäpäin. Kyllähän siinä vielä petrattavaa on, mutta pilke silmäkulmassa etiäpäin, eikä pelkää virheitä, niin pääsee läpi ne haastikset.

Hyvät, vapaat kädet

3:37
Katso tästä, miten Puljujärvi naulasi helmikuussa kaksi maalia Ottawa Senatorsia vastaan.

Puljujärvi on raaputtanut tällä NHL-kaudella toistaiseksi 29 peliin tehopisteet 7+3=10. Hän luonnehtii alkukauden olleen ok, mutta ei ole tyytyväinen, vaan näkee vielä parannettavaa tietyissä yksityiskohdissa.

Päävalmentaja Dave Tippettin tyylistä Puljujärvi on pitänyt.

– Olemme käyneet pelien jälkeen läpi, mikä on hyvää ja missä voi parantaa. Sieltä tulee (viestiä), että käyttää vahvuuksia, on rennolla mielin ja painaa menemään.

– On annettu hyvät, vapaat kädet tehdä sitä just, missä minä olen hyvä.

Puljujärvi elää hienoa aikaa elämässään. Joukkueellakin on kulkenut oivasti; Edmonton on divisioonassaan kolmantena.

– Melkein joka toinen päivä on peli, mikä on mahtava juttu. Etiäpäin. Aurinko paistaa.

Millaisia kehuja Puljujärvi antaa Sebastian Aholle? Entä mitä hän letkauttaa kysymykseen "pahasta Puljusta"? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja