Jesse Puljujärvelle erikoinen kunnianosoitus NHL-katsomossa – tämä ilmestys jopa pelotti kannattajia

Jesse Puljujärven legenda Edmontonissa kasvaa. Biisonikuningas-lempinimen saanut suomalaislaituri on noussut niin fanien kuin joukkuekaveriensa suosioon.

Edmonton Oilersin ympärillä leijuu positiivinen ilmapiiri, mikä johtuu varmasti osittain kanadalaisjoukkueen loistavasta aloituksesta uuteen NHL-kauteen. Oilers on voittanut yhdeksästä ottelustaan kahdeksan.

Paljon suosiosta henkilöityy tietenkin joukkueen supertähtien Leon Draisaitliin ja Connor McDavidiin, mutta kaikesta päätellen myös uudenlaista läpimurtoa tekevällä Jesse Puljujärvellä on oma paikkansa Oilers-fanien sydämissä.

Tällä kaudella yhdeksässä ottelussaan tehot 3+7 iskenyt välitön Puljujärvi on saanut Oilersissa lempinimen Bison King eli Biisonikuningas. Nimi juontaa juurensa suomalaislaiturin seikkailuun Albertan metsissä, jossa hän törmäsi paikalliseen biisoniin ja julkaisi tilanteesta päivityksen sosiaalisessa mediassa.

– Biisoni oli kiltti. Se ei liikkunut lainkaan. Mukava biisoni, Puljujärvi hymyili lehdistölle harjoituskaudella.

Puljujärvelle tarttunut lempinimi inspiroi viimeöiseen Nashville-otteluun saapunutta fania pukeutumaan biisoniksi. Suomen maajoukkueen pelipaita alleviivasi viittausta.

Osa sosiaalisessa mediassa kommentoineista NHL-faneista piti asua jopa pelottavana.

Myös Edmonton Oilersin sosiaalisen median osasto oli hereillä ja kävi metsästämässä biisonin yleisön joukosta.

– Löysimme biisonin, Oilersin Twitter-tilillä raportoitiin.

Puljujärvi ei ole pidetty pelkästään Oilersin kannattajien keskuudessa, vaan vaikuttaa löytäneensä paikkansa myös joukkueen pukukopissa.

Tästä osoituksena nähtiin Nashville-ottelun loppuhetkillä tilanne, jossa Leon Draisaitl tarjoili suomalaiselle ketjukaverilleen kiekon tyhjän maalin edessä, vaikka olisi itse sinetöinyt osumallaan hattutempun.

– Rakastan katsella, kun muut tekevät maaleja, se on yksi lempiasioitani. Ajattelin, että hän on paremmassa vetopaikassa, Draisaitl kertasi.

Draisaitl on aloittanut kautensa räjähtävällä tehokkuudella. Saksalaishyökkääjä on nakuttanut peräti 20 pistettä yhdeksässä ottelussa ja johtaa NHL:n pistepörssiä ennen McDavidia.

Lue myös:

    Uusimmat