Jere Karalahti etsintäkuulutettiin oikeudenkäynnin takia – käräjäoikeus haluaa vastaamaan syytteeseen pahoinpitelystä

Entinen jääkiekkoilija Jere Karalahti etsintäkuulutettiin, koska häntä ei ole saatu haastettua vastaamaan syytteisiin muun muassa pahoinpitelystä. Nyt oikeudenkäynti peruttiin ja jääkiekkoilijaa tavoitellaan normaalein metodein.

Koska Karalahtea ei saatu haastettua, peruttiin ensi viikolle suunniteltu oikeudenkäynti käräjäoikeudessa Rovaniemellä.

MTV Uutisille kerrotaan käräjäoikeudesta, että Karalahdelle oli ensin lähetetty haaste vastaanottotodistuksella, mutta Karalahti ei palauttanut vastaanottotodistusta.

Seuraavaksi Karalahden perään lähti haastemies. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden haastemies kuitenkin toimitti Rovaniemelle 31. maaliskuuta päivätyn estetodistuksen. Estetodistuksessa haastemies luettelee kaikki toimenpiteet, joilla on henkilö tavoittanut ja kertoo, että haasteen toimittaminen on epäonnistunut.

– Tämän jälkeen Karalahtea oli pyritty haastamaan etsintäkuulutuksen kautta, joka on ollut voimassa 2.6.2021 saakka, käräjäoikeudesta kerrotaan sähköpostitse.

Oikeudenkäynti peruttiin ja Karalahtea tavoitellaan taas

Tuomari määrää ensi viikolla uuden päivän perutulle oikeudenkäynnille. Arvio on, että käsittelypäivä menee ensi syksyyn.

Uuteen käsittelypäivään Karalahden tavoittelu alkaa tuomarin mukaan jälleen normaalilla tavalla, eli ensin postitse, sitten tarvittaessa haastemiehen kautta ja lopulta etsintäkuulutuksella, jos muu ei auta. 

Etsintäkuulutuksessa poliisi ei aktiivisesti etsi henkilöä, mutta jos jossain yhteydessä tämän tapaa niin antaa hänelle haasteen tiedoksi.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat