Mainos

Jenna Lepomäen murhasta jaettiin kaksi elinkautista

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan Joona Mikael Hasselqvistin ja 21-vuotiaan Joel Aarne Esaias Lilon elinkautiseen vankeuteen 18-vuotiaan Jenna Lepomäen murhasta Espanjan aurinkorannikolla kesäkuussa 2011.

Lilon asianajaja aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan Hasselqvist syyllistyi murhan lisäksi petoksiin ja törkeisiin huumausainerikoksiin, Lilo taas petokseen, rahanpesuun ja huumausainerikokseen. Oikeus tuomitsi lisäksi viisi muuta henkilöä tapaukseen liittyneistä huumausainerikoksista. Neljä heistä sai ehdotonta tai ehdollista vankeutta ja yksi sakkoja.

Hasselqvist myönsi oikeudenkäynnissä syyllistyneensä tappoon, mutta kiisti murhan. Lilo puolestaan myönsi ainoastaan hautarauhan rikkomisen. Oikeus kuitenkin katsoi Lilon yhtälailla syylliseksi murhaan, sillä Lilo on muun muassa Facebook-viesteissään puhunut teosta me-muodossa. Lisäksi Hasselqvistin salakoodein kirjoittamassa viestissä osapuolet ovat sopineet siitä, mitä Lilon osuudeksi kerrotaan.

Vanhemmat tuomiolla

Hasselqvistin isäpuoli tuomittiin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Nuorukaisen äiti sai ehdollisen tuomion.

Lepomäki surmattiin viime vuoden kesäkuussa, kun hän oli kaverinsa vieraana Espanjan Aurinkorannikon läheisessä Mijasin kylässä.

Syyttäjän ja poliisin käsityksen mukaan Jenna Lepomäen kuolemaan johtanut teko oli poikkeuksellisen julma, häikäilemätön ja kylmäverinen. Suomalaisperheen asunnon "talonvahteina" olleet parikymppiset nuoret miehet yrittivät parittaa Lepomäkeä ja värvätä tätä huumekuriiriksi.

Syyttäjän mukaan henkirikoksen motiivina oli vasikointi: Lepomäki kertoi kaksikon huumekuljetusaikeista paikalliselle poliisille. Itse henkirikos oli syyttäjän mukaan teloitustyyppinen.

Syyttäjä vaati elinkautista tuomiota murhasta molemmille miehille. Vain toinen nuorukaisista kuitenkin on myöntänyt syyllisyytensä henkirikokseen, ja hänkin korkeintaan tappoon. Vanhempi miehistä katsoi kesäkuussa järjestetyssä oikeudenkäynnissä syyllistyneensä ainoastaan hautarauhan rikkomiseen.

Tappamisen jälkeen miehet veivät Lepomäen ruumiin surma-asunnon läheiseen rotkoon, josta suomalaispoliisit löysivät sen vasta lokakuussa.

Kumpikin tekijöistä aikoo valittaa tuomiosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.