Jenkkiyhtiö tuli Saloon – hihnalta pukkaa pian luksuspuhelimia?

Yhdysvaltainen matkapuhelinvalmistajan Turing Robotic Industries suunnittelee valmistavansa luksuskategorian puhelimia. Firma on perustanut yksikön Saloon joulukuussa.

Epäilyjä ei ole varmistettu, mutta aiheesta ennustetaan tiedotustilaisuutta tälle tai viimeistään ensi viikolle. Huhujen mukaan ensimmäiset työsopimukset olisi jo allekirjoitettu. Yhtiön nettisivujen mukaan puhelimet julkistettaisiin kesällä 2016.

Turing Robotic Industriesin Facebook-sivun perusteella puhelinmallit vaikuttaisivat edustavan niin kutsuttuja luksuspuhelimia. Malleja löytyy kaksi erilaista: Dark Wyvern ja DW Glaedr. Mallien hinnat ovat ainakin suosituimpia älypuhelimia huimasti korkeampia: DW Glaedrin hinnaksi kerrotaan 1 149 dollaria ja Dark Wyernin 999 dollaria. Euroiksi käännettynä nämä hinnat ovat rapeat 1042 euroa ja 906 euroa.

Käyttöjärjestelmäksi on valittu suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS 2.0. Yhtiön sivustolla puhelimia kuvaillaan muun muassa mahdottomiksi hakkeroida tai hajottaa. Materiaali on patentoitua nestemäistä metallia, mikä on ”kovempaa kuin titaani tai teräs”.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.


Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Jenkkiyhtiön saapumisesta Suomeen kertoi Salon Seudun Sanomat. 

Lue myös:

    Uusimmat