Mainos

Jemenissä arvioidaan kuolleen 85 000 lasta nälkään – "Jotkut ovat liian heikkoja edes itkemään"

0:50

Sodan runtelemassa Jemenissä arvioidaan kuolleen noin 85 000 alle viisivuotiasta lasta nälkään ja tauteihin runsaan kolmen vuoden aikana, arvioi Pelastakaa Lapset.

Järjestö kertoo, että varovaisen arvion mukaan 84 700 vakavasti aliravittua lasta on menehtynyt vuoden 2015 huhtikuun ja tämän vuoden lokakuun välisenä aikana.

YK:n mukaan nälänhätä uhkaa tällä hetkellä 14 miljoonaa jemeiniläistä. Määrä on kasvanut Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien johtaman liittouman asettaman saarron jälkeen.

– Jokaista pommeihin ja luoteihin kuollutta lasta kohden kymmenet kuolevat nälkään. Tämä olisi täysin estettävissä, Pelastakaa Lapsien Jemenin Maajohtaja Tamer Kirolos sanoo.

– Tällä tavoin [nälkään] kuolevat lapset kärsivät äärettömän paljon, kun heidän elintärkeiden elintensä toiminta hidastuu ja lopulta pysähtyy. Heidän elimistönsä vastustuskyky on niin heikko, että he ovat alttiita kaikille infektioille. Jotkut ovat liian heikkoja edes itkemään. Vanhemmat joutuvat näkemään lapsensa kuihtuvan pystymättä itse tekemään mitään estääkseen tämän, hän kuvailee.

Järjestö vaatii taisteluiden välitöntä lopettamista, jotta lisäuhreilta vältyttäisiin ja alueelle saataisiin toimitettua ruokaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja