Mainos

Automallin vika aiheuttanut jo kymmeniä onnettomuuksia – osuutta näyttelijän kuolemaan tutkitaan

Näyttelijä Anton Yelchin kuoli jäätyään oman autonsa alle. Kyseinen automalli oli vedetty vaihteisto-ongelmien takia myynnistä jo aiemmin.

Star Trek -näyttelijä Anton Yelchin kuoli viikonloppuna jäätyään puristuksiin autonsa ja postilaatikon väliin. Yelchinin Jeep Grand Cherokee -mallinen auto oli lähtenyt valumaan näyttelijän päälle hänen poistuttua autostaan.

Fiat Chrysler oli vetänyt kyseisen automallin pois myynnistä jo aiemmin, sillä sen vaihteiston oli havaittu aiheuttavan ongelmia pysäköinnin yhteydessä. Kävi ilmi, että vaihteiston käyttöön liittyi riski siitä, että vaihde jää vahingossa vapaalle pysäköintitilanteessa.

Onnettomuuden syytä ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu. Poliisi ei myöskään kerro, oliko Yelchinin auton vaihde jäänyt vapaalle.

Samankaltaisista onnettomuuksista on tehty kymmeniä ilmoituksia, joiden johdosta Grand Cherokeen 2014 ja 2015 mallit on vedetty pois myynnistä.

Tämä on kuitenkin ensimmäinen kuolemaan johtanut onnettomuus, jonka yhteyttä vaihteisto-ongelmiin tutkitaan.

Fiat Chrysler sai viime vuonna 93 miljoonan euron sakot, koska ei tehnyt Yhdysvaltain tieturvallisuudesta vastaavan viranomaisen vaatimia takaisinvetoja ja korjauksia aikataulussa.

Viranomaisten tiedossa ei ole, oliko Yelchin tietoinen automalliin liittyvistä ongelmista.

Fiat Chrysler on välittänyt Yelchinin omaisille surunvalittelunsa. Yhtiö ilmoitti maanantaisessa lausunnossaan kuitenkin, että on turhan aikaista spekuloida onnettomuuteen johtaneita syitä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.