Jayme Krause kuuli kesken työvuoronsa Baltimoren siltaromahduksen – "Se oli kuin kova jyrinä, ukkonen"

Jayme Krause kuuli kesken työvuoronsa Baltimoren siltaromahduksen 1:41
Amazonissa yövuoroa tehnyt Jayme Krause kertoo, kuinka hän tunsi Francis Scott Key -sillan romahduksen.

Baltimoressa Amazonin logistiikkakeskuksessa työskentelevä Jayme Krause luuli voimakkaan tärinän johtuneen ukkosesta, mutta pian syyksi paljastui 2,6 kilometrin pituisen sillan romahdus.

Jayme Krause, 32, oli yöllä työvuorossa Amazonin logistiikkakeskuksessa, kun hänen kuljettamansa pakettikärry tärisi rajusti.

– Ajattelin, että osuin ehkä kuormalavahaarukan palaan tai johonkin maassa olevaan romuun, Krause kertoo uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla.

Krause kysyi muilta työkavereiltaan olivatko he tunteneet saman tärinän. 

– Joo, se oli kuin kova jyrinä, ukkonen, Krause kertoo työkavereiden sanoneen.

Krause piti taukoa kello 2 yöllä ja lähti kollegoidensa kanssa ulos katsomaan, mitä oli tapahtunut. Lähes koko Francis Scott Key -silta oli romahtanut.

– Se oli shokeerava näky. Olen asunut koko elämäni täällä ja nähnyt sen sillan aina. Sitten eräänä päivänä menet ulos ja sitä ei enää ole, Krause toteaa. 

Krausen mukaan hän ei nähnyt ketään vedessä tai kuullut avunhuutoja siinä kohti, missä hän seisoi rannalla, aivan Amazonin keskuksen ulkopuolella. Hän näki kuitenkin paljon poliisiautoja ja hälytysajoneuvoja sillan lähistöllä sekä helikopterin lentävän sillan yläpuolella. 

– Infrastruktuuri on täällä jo ennestään huono, ja nyt menetämme tärkeimmän sataman kuljetuksillemme, jakelullemme ja kaikelle muulle. 

– Olen huolissani siitä, miten ihmiset saavat ruokaa ja vettä, koska kuljetus- ja tavarankuljetusrekat käyttävät Key -siltaa joka päivä, ja satoja rekka-autoja kulkee sillalla päivittäin, Krause pohtii.

Katso ylläolevalta videolta Krausen reaktiot sillan romahtamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat