Kuvat ja videot näyttävät Baltimoren siltaromahduksen mittakaavan – ensimmäiset uhrit nostettu hyisestä vedestä

Kilometrien mittainen silta romahti Baltimoressa konttilaivan törmäyksestä – katso tilanne videolta 0:31
Suurin osa kilometrien pituisesta sillasta romahti Baltimoressa, kun konttilaiva törmäsi siihen.

Vedestä on pelastettu ihmisiä. Rannikkovartiosto ja sukeltajat etsivät edelleen mahdollisia uhreja.

Yhdysvalloissa rannikkovartiosto ja sukeltajat etsivät kuumeisella kiireellä vedessä mahdollisesti edelleen olevia ihmisiä sen jälkeen kun suuri silta romahti konttialuksen törmättyä siihen Baltimoressa maan itärannikolla.

Vedestä oli uutiskanava CNN:n tietojen mukaan aamun valjetessa pelastettu kaksi ihmistä. Toisen vammat olivat erittäin vakavia, kun taas toinen ei ollut juuri loukkaantunut.

Viranomaiset arvioivat ensin, että veteen putosi noin 20 ihmistä sekä ajoneuvoja. Myöhemmin pelastajat tarkensivat etsivänsä vedestä pelastettujen kahden ihmisen lisäksi vielä ainakin seitsemää ihmistä.

Video näyttää Baltimoren siltaromahduksen tuhojen mittakaavan 3:52

Vesi on hyytävän kylmää, sillä Baltimoressa oli törmäyshetkellä pakkasta. Viranomaisten mukaan paikalle on annettu suuronnettomuushälytys.

Baltimoren pelastuslaitoksen mukaan tutkalla on saatu varmistettua, että pohjassa on ajoneuvoja. Heti ei kuitenkaan pystytty sanomaan, kuinka monta niitä oli.

Patapscojoen ylittävään Francis Scott Key -siltaan törmäsi tuntemattomasta syystä hieman ennen puolta kahta tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa Dali-konttialus, joka purjehtii Singaporen lipun alla. Noin 300 metriä pitkä alus oli lähtenyt Baltimoren satamasta, ja se oli matkalla Colomboon Sri Lankassa.

Silta romahti törmäyksen voimasta täysin. Osa sen rakenteista makaa konttialuksen päällä. Aluksen miehistö tai aluksella olleet luotsit eivät loukkaantuneet törmäyksessä, kertoi CNN.

Erittäin tärkeä ja vilkas silta

Romahtanut silta on nelikaistainen ja runsaat 2,6 kilometriä pitkä. CNN:n mukaan se avattiin vuonna 1977. Sillan yli kulkee päivittäin yli 31  000 ajoneuvoa, ja vuositasolla autoja on noin 11 miljoonaa. Silta on tärkeä myös Washingtonin ja New Yorkin väliselle matkustamiselle.

Sillan lähellä asuva entinen Baltimoren pelastuslaitoksen työntekijä kertoi kokemuksistaan paikalliselle medialle.

–  Heräsimme ääneen, joka vaikutti maanjäristykseltä ja ukkosen kovalta jyrinältä. Näin ikkunasta hälytysajoneuvojen vilkkuvia valoja ja päätin ajaa paikalle. Siellä oli käynnissä laaja operaatio, nimettömänä pysytellyt mies kertasi.

Yhdysvaltojen liikenneministeri Pete Buttigieg kertoi sosiaalisessa mediassa olleensa yhteydessä sekä Baltimoren pormestariin että Marylandin osavaltion kuvernööriin.

–  Pelastustyöt ovat käynnissä. Baltimoren alueella autolla liikkuvia kehotetaan noudattamaan paikallista ohjeistusta kiertoteistä, ministeri kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Baltimoren pormestari Brandon M. Scott kuvaili sillan romahtamista tiedotustilaisuudessa "käsittämättömäksi tragediaksi".

Baltimoren satama on Yhdysvaltain vilkkaimpia.

Lue myös:

    Uusimmat