Jauheliha-perunavuoka ja kurkkusalaatti 3.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Jauheliha-perunavuoka


noin 500 g nauta-sikajauhelihaa
2 paprikaa
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria
2 munaa
2 dl vettä
2 pss (noin 900 g) pakaste- ranskanperunoita
suolaa

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla.
2. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat.
3. Kuutioi paprikat ja lisää ne jauhelihan sekaan.
4. Mausta seos soijakastikkeella ja pippurilla.
5. Sekoita muna ja vesi keskenään ja mausta suolalla.
6. Kaada pussillinen uuniranskanperunoita uunivuokaan.
7. Lisää päälle jauhelihaseos ja munamaito.
8. Laita päällimmäiseksi vielä toinen pussillinen perunoita ja ripaus suolaa.
9. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
10. Tarjoa jauheliha-perunavuokaa kurkkusalaatin kanssa.

Kurkkusalaatti

0,5 dl vettä
1 rkl etikkaa
noin 1 tl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria
pala kurkkua
pieni punasipuli

1. Sekoita veteen etikka ja sokeri.
2. Kuori sipuli ja leikkaa se ja kurkku ohuiksi siivuiksi.
3. Laita sipuli- ja kurkkuviipaleet astiaan ja kaada mausteliemi päälle.
4. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja anna seisahtaa hetki ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat