Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jauheliha-pastavuoka ja hedelmäkiisseli

Julkaistu 15.11.2004 06:00(Päivitetty 15.11.2004 11:34)

Jauheliha-pastavuoka

Pastavuoka

Pastavuoka
  • 400 g pastaa (esim. penne tai gnocchi)
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 tl suolaa ja mustapippuria
  • 100 g sinihomejuustoa
  • munamaito:
  • 7 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha sekä hienonnetut sipulit ja mausta seos suolalla sekä pippurilla. Lisää pannulle tomaattimurska ja sekoita hyvin. Sekoita munamaidon ainekset hyvin keskenään. Sekoita pastakattilassa pasta ja jauhelihaseos ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle murennettu sinihomejuusto. Kaada lopuksi vuokaan munamaito ja kypsennä ruokaa 180-200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Hedelmäkiisseli

  • 300 g kuivattuja hedelmiä ( aprikoosi,viikuna, persikka, luumu, rusinoita…)
  • 6-8 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria tai hunajaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 rkl perunajauhoa

Keitä kuivatut hedelmät hiljalleen pehmeiksi sokerilla ja vaniljatangolla maustetussa vedessä. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus hyvin sekoittaen kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin kiehahtaa hyvin sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin vielä hautua hetki kannen alla. Tarjoile kiisseli kylmänä tai lämpimänä.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä