Jauheliha-juustopiiras ja Marjoja kinuskikastikkeen kera

Jauheliha-juustopiiras ja marjoja kinuskikastikkeen kera

Jauheliha-juustopiiras (4 annosta)

  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 purjosipuli
  • 4 tomaattia
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja maustepippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Ota voitaikina ajoissa huoneenlämpöön sulamaan. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta seos suolalla, pippurilla ja oreganolla. Jäähdytä. suikaloi purjo ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Sekoita kananmunat ja maito keskenään kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Painele taikina uunipannun pohjalle tai isoon piirakka vuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos, tomaattiviipaleet ja purjo. Kaada munamaito piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Marjoja kinuskikastikkeen kera (4 annosta)

  • 5 dl pakaste marjoja maun mukaan
  • 1 dl tomusokeria
  • kinuskikastike:
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä sitten miedolla lämmöllä kunnes seos on paksua kinuskikastiketta. Sekoita joukkoon voi ja nosta kattila liedeltä. Annostele jäiset marjat kulhoihin ja ripottele päälle tomusokeria. Kaada päälle reilusti kinuskikastiketta ja tarjoile heti!

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat