Jättipaukku: Armand Duplantisin ykköshaastaja rysähti ulos MM-kisoista

Seiväshyppääjä Armand Duplantis on niin paljon edellä kilpailijoitaan, että ruotsalainen on Kansainvälisen yleisurheiluliiton maailmanrankingin ykkönen.

Tähän lasketaan mukaan jokaisen yleisurheilulajin kaikki urheilijat.

Yhdysvaltalainen KC Lightfoot toi tälle kaudelle kilpailun tuntua, kun hän ylitti 2. kesäkuuta kaikkien aikojen kolmostuloksen 607 senttiä.

Sen jälkeen Tokion olympianelonen esiintyi muun muassa Turussa Paavo Nurmen kisoissa, missä ylittyi 590.

Budapestin MM-kisoissa häntä ei kuitenkaan nähdä ruotsalaisen haastajana, sillä Lightfoot ei selvittänyt sunnuntain vastaisena yönä maansa karsintaa.

Hän hyppäsi toisella yrityksellä tuloksen 581, mutta Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa Eugenessa kolmanneksi sijoittunut Zach Bradford meni sen ensimmäisellään.

Kun kolme parasta saa kisalipun, toisellaan 581 selvittänyt Sam Kendricks on niin ikään ulkona Budapestista. Parhaimmillaan 606 ylittänyt Kendricks on edellinen seiväshyppääjä, joka on arvokisoissa kukistanut Duplantisin (MM-Doha 2019).

McLaughlin-Levronen matkavalinta auki

Sydney McLaughlin-Levrone oli kaksi edellistä kautta sen verran ylivoimainen aidatulla ratakierroksella, että mietittiin, pitäisikö aitojen korkeutta nostaa.

23-vuotias yhdysvaltalainen aitajuoksija teki vuoden 2022 MM-kisoissa naisten 400 metrin maailmanennätyksen 50,68 ja voitti kullan yli puolentoista sekunnin erolla.

Tänä vuonna nainen on halunnut kokeilla jalkojaan 400 metrin sileällä ja maan mestaruuskisoista tuli voitto kauden kärkiajalla 48,74.

– Suuret ovat aina piiskanneet itseään, ja haluan olla yksi heistä, hän taustoitti AFP:lle.

Naisten 400 metrin maailmanennätys 47,60 on yksi yleisurheilun vanhimmista, sillä Marita Koch pinkoi sen lokakuussa 1985.

McLaughlin-Levrone tavoittelee sitä, joskaan ei välttämättä Budapestin MM-radoilla.

– En tiedä, hän vastasi, kun kysyttiin matkavalintaa Unkarissa.

Kolmen lapsen äiti Nia Ali nappasi mestaruuden naisten 100 metrin aidoissa. Huima aika 12,37 on maailmantilastossa neljäs ja riitti Eugenessa ykköstilaan ennen Kendra Harrisonia ja Masai Russellia.

Lue myös:

    Uusimmat