Suomalaisyritys jätti-kosketusnäytöistään: Näitä on myyty tuhansittain

Jättimäisiä kosketusnäyttöratkaisuja kehittävä suomalainen Multitouch-yritys kertoo myyneensä jo useita tuhansia näyttökokoonpanoja ympäri maailmaa.

Multitouchin näytöt rakennetaan lisäämällä perinteisen näyttöpaneelin taakse kosketuksia tarkasti seuraavat infrapunakamerat.

Useita erillisiä näyttöjä voidaan liittää yhteen suurikokoisten näyttöpintojen muodostamiseksi. 

Useat henkilöt pystyvät käyttämään kosketusnäytön käyttöliittymää samanaikaisesti.

Liikeidea sai alkunsa kiinnostusta herättäneestä tutkimushankkeesta

Mutta miten liikeidea suurten kosketusnäyttöratkaisujen kehittämiseksi ja rakentamseksi oikein sai alkunsa?

Multitouchin myyntijohtaja Hannu Anttila kertoo MTV Uutisille, että yritysidea sai alkunsa tutkimushankkeesta.

- Perustajat olivat mukana tutkimushankkeessa, jossa syntyi idea ja tarve isolle kosketusnäytölle yleisötapahtumien tueksi. Tämä toteutettiin vuonna 2007 rakentamalla Lasipalatsin näyteikkunaan CityWall-niminen kosketusnäyttö.

Anttila kertoo, että CityWall sai runsaasti julkisuutta erityisesti internetin kautta. Tästä puolestaan seurasi niin paljon kaupallisia kyselyitä, että perustajat päättivät laittaa pystyyn yrityksen.


Anttilan mukaan kosketusnäyttöjärjestelmien kysyntä on ollut vahvassa kasvussa joka vuosi.

-Olimme mm. Deloitten Fast 500 EMEA-kasvuyrityslistalla sijalla 31 ja listan nopeimmin kasvanut tietokoneiden ja oheislaitteiden valmistaja.

Multitouchin suurin markkina-alue on Yhdysvallat. Maailmanlaajuisesti yrityksessä työskentelee yli 40 henkilöä.

-Rekrytoimme koko ajan, erityisesti lähelle asiakkaita eli Yhdysvaltoihin ja Singaporeen, toteaa Anttila.

Ensi viikolla esiteltävä uutuus: Alusta loppuun mietitty kosketusseinä

MTV Uutiset sai ensituntumaa Multitouchin kehittämästä uudesta pakettiratkaisusta kosketusseinän rakentamiseksi.

Useasta ohureunaisesta kosketusnäytöstä koostuva suurikokoinen kokoonpano tarjoaa asiakkaalle käyttövalmiin toteutuksen, johon sisältyy kaikki tarvittava ilmanvaihdosta ja äänijärjestelmästä lähtien.

Paketin nimi on MultiTaction iWall ja sen ensiesittely tapahtuu Integrated Systems Europe 2014-messuilla Amsterdamissa viikon päästä ja USA:ssa heti seuraavalla viikolla Digital Signage Expossa Las Vegasissa.

Paketin hinta on vielä julkistamatta, mutta odotukset ovat korkealla.

- Näitä on tarkoitus toimittaa vähintään useita kymmeniä jo tänä vuonna, kommentoi Anttila. 

MTV Uutisten ennakkokokeilun perusteella iWallin käyttö on intuitiivista ja lisäksi visuaalisesti erittäin vaikuttavaa. Kosketustoiminnot toimivat erittäin täsmällisesti ja jouheasti.

iWallia testatessa tulikin välittömästi mieleen, että milloin suurikokoiset kosketusnäyttöratkaisut oikein rantautuvat tavallisten kuluttajien olohuoneisiin.

Tällä hetkellä yksittäinen 55-tuumainen perusmallinen kosketusnäyttö maksaa noin 14 000 euroa, mutta Anttila uskoo, että hinnat tulevat lähitulevaisuudessa alas.

- Teemme aktiivisesti tuotekehitystä, jotta teknologiamme saadaan tarjolle entistä laajemmin, toteaa Anttila.

Samaan aikaan näyttöteknologia kehittyy kovaa tahtia. Multitouch on jo valmistanut ensimmäisiä 4K-kosketusnäyttöjen prototyyppejä. 4K tarjoaa neljä kertaa tarkemman kuvan perinteiseen Full HD -tarkkuuteen verrattuna. 

- Voi sanoa, että on vain ajan kysymys kun 4K on vakio-ominaisuus kaikissa isommissa näytöissä ylipäätään, kiteyttää Anttila.

 

Lue myös:

    Uusimmat