Mainos

Jason Lepojärvi

Teologian tohtori, rakkaustutkija.

Oxfordin yliopiston tutkija, teologian tohtori Jason Lepojärvi on perehtynyt rakkauteen etenkin filosofian ja teologian näkökulmista.

Suomalais-kanadalainen Lepojärvi puhuu rakkaudesta hyvin syvästä näkökulmasta ja tarkastelee aihetta monelta kannalta, esimerkiksi kiintymyksen, ystävyyden, eroottiseen rakkauden ja lähimmäisenrakkauden näkökulmista.

Jokainen rakkauden ilmentymismuoto on kiehtovan moniulotteinen. Parisuhderakkaudesta Jasonilla on kuitenkin selkeä, nykyajan mittapuulla ehkä radikaalikin näkemys.

– En usko, että kenellekään on olemassa sitä oikeaa. Me olemme kaikki niitä vääriä. Me olemme kaikki haavoitettuja, haavoittavia, keskeneräisiä, ja me kaikki myös muutumme. Rakkauden haaste on oppia rakastamaan sitä henkilöä, jonka kanssa satumme olemaan naimisissa. Kuten me itsekin, myös tämä henkilö muuttuu persoonana vuosien kuluessa. Parinetsinnän haaste ei ole siis löytää sitä oikeaa, vaan joku hyvä. Siitä oikeasta puhuminen on usein vain tekosyy vastuun ulkoistamiselle, hän lataa.

Jason ei ole vain akateeminen lukutoukka, vaan hänellä itsellään on myös värikästä elämänkokemusta rakkauden saralta. Hän muun muassa kosi nykyistä vaimoaan luennolla yliopisto-opiskelijoidensa edessä. Vastaus oli myöntävä, ja nykyään Jason on paitsi onnellinen aviomies, myös ylpeä kahden lapsen isä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.