Järvenpääläinen Joni löysi puusta ruostuneet avaimet – vuosia aiemmin nipun kadottanut omistaja löytyi yllättäen: "Ainakin anoppilan avain oli nipussa"

2:20
Kadonnut mies löytyi 33 vuotta myöhemmin – Ei tiennyt itsekään, että häntä etsitään

Järvenpääläinen Joni Varis ilmoitti löytyneistä avaimista huumorimielellä Facebookissa. Hänen yllätyksekseen omistaja löytyi saman tien.

Joni Varis oli tulossa avovaimonsa kanssa viemästä lapsia päiväkodista viime torstaina, kun hän huomasi ruostuneen avainnipun puun latvassa. 

– Tavanomainen polkumme oli poissa käytöstä, joten oikaisimme metsän poikki. Näki, että avaimet olivat olleet puussa kauan. 

Varis otti kuvan ja postasi sen Järvenpään omaan Facebook-ryhmään.

– Kirjoitin sarkastisesti, että "onko jollakin avaimet hukassa". Alkoi tulla kommentteja, että on tainnut aika kauan avaimet olla hukassa. Sitten yksi kommentoi laittavansa yv:n. Hän oli avainten omistaja, Varis kertoo.

Avaimet olivat kateissa vuosia

Omistaja epäili hukanneensa avaimet metsään 4-5 vuotta sitten. Avaimet alun perin löytänyt oli ilmeisesti ripustanut ne orastavan taimen oksaan. Taimi oli vuosien saatossa ehtinyt kasvaa kaksimetriseksi puuksi.

– Oli ihan mahdoton selittää hänelle, missä kohtaa tarkalleen avaimet olivat, joten lähdin pihtien kanssa irrottamaan nippua, Varis kertoo.

– Hänen puolisonsa kävi ne hakemassa ja tunnisti, että ainakin anoppilan avain oli nipussa. Omistaja kiitteli kovasti. Hyvä mieli jäi koko jutusta.

Löytyneestä avainnipusta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja