Mainos

Järkyttävät kuvat: Viattomalta vaikuttanut näppylä olikin ihosyöpä

Kasvoihin ilmestynyt näppylä paljastui aggressiiviseksi ihosyöväksi, joka oli lähellä maksaa nuoren naisen hengen. 

Yhdysvaltalaiselle 28-vuotiaalle Marisha Dotsonille kipu ja kärsimys ovat enemmän kuin tuttuja; vuodesta 2014 lähtien hän on joutunut käymään läpi yli kolmekymmentä leikkausta. Kaikki lähti liikkeelle pienestä viattoman tuntuisesta näppylästä.

Oma peilikuva sai naisen jatkamaan taistelua

Kolme vuotta sitten nuori nainen otti yhteyttä kouluterveydenhuoltoon keskelle nenää ilmestyneen erikoisen näppylän vuoksi. Lääkäri epäili infektiota ja määräsi naiselle antibiootteja, mutta lääkkeet eivät tuntuneet auttavan lainkaan; lääkekuurista huolimatta näppylä jatkoi kasvuaan ja aiheutti sietämätöntä kipua koko kasvojen alueelle.

Vain viikko sen jälkeen, kun asiasta huolestunut Dotson oli ottanut yhteyttä ihotautilääkäriin, hän sai tietää sairastavansa aggressiivista ihosyöpää. Ei mennyt kauaakaan, kun nainen oli jo matkalla leikkaussaliin, jossa suurin osa hänen nenästään ja sen rustosta poistettiin.

Vain viisi viikkoa vaativan leikkauksen jälkeen pahin kuitenkin tapahtui. Naisen nenästä löydettiin uusi kasvain, joka oli ehtinyt päästä käsiksi hermoihin. Edessä olisi jälleen uusi leikkaus. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Minulle laitettiin yli kolmesataa puudutuspiikkiä kasvoihini ja nenääni, minulla oli runsasta verenvuotoa eikä puudutus toiminut. Tunsin sen kaiken. Näen edelleen painajaisia siitä, kuinka kamala päivä se oikein oli, Dotsin kertoo.

Omien kasvojen näkeminen peilistä leikkauksen jälkeen oli Dotsinille kova, mutta samalla silmiä avaava paikka. Hän päätti, että vaikka mitä tapahtuisi, hän ei luovuttaisi.

– Päätin antaa kaikkeni, vaikka se tarkoittaisi kipua, verta, kyyneleitä, tunteita, ihoa, kehon osia ja paljon enemmän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka leikkauksen jälkeen asioiden uskottiin lähteneen parempaan suuntaan, vuoden 2015 lokakuussa syövän todettiin uusineen, ja tällä kertaa se oli levinnyt ympäri naisen kasvoja. Vaikka lääkärit ja Dotsin olivat tehneet kaikkensa taistelussa tätä aggressiivista syöpää vastaan, syöpä ei osoittanut taantumisen merkkejä.

Joka kerta kun lääkärit saivat yhden kasvaimen poistettua, uusi kasvain osoitti ilmestymisen merkkejä. Tästä huolimatta Dotson ei luovuttanut. 

"Voimme olla onnellisia arvista huolimatta"

Vuonna 2016 naiselle annettiin vain kahdenkymmenen prosentin mahdollisuus selvitä, ja hänelle suoritettiin jälleen yksi vaativa leikkaus, jossa osa hänen hampaistaan ja ikenistään jouduttiin poistamaan. Leikkauksen myötä suumaski astui osaksi naisen jokapäiväistä elämää.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viimeisten kolmen vuoden aikana nainen on käynyt läpi yli kolmekymmentä leikkausta mukaan lukien ne, joissa hänen nenäänsä ja suuta on pyritty rakentamaan uudelleen. Vaikka taistelu on ollut pitkä, nykyisin Dotson saa elää täysin syöpä-vapaata elämää. Vaikka syöpä on poissa, kipu on edelleen vahvasti läsnä naisen jokapäiväisessä elämässä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Elämässä on monia asioita, joita emme voi hallita. Mutta jos yritämme olla parempia kuin olimme eilen ja uskomme, että me voimme olla onnellisia vastoinkäymisistä ja arvista huolimatta, meillä on aina käsissämme elämämme viimeinen voittokortti, Dotson toteaa.

Lähde: TheMighty

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.