Järkyttävä moka: Lentoyhtiö uteli, kuinka pitkällä raskaus on – nainen ei edes odottanut vauvaa

Nainen järkyttyi syvästi, kun häneltä udeltiin lennolle mennessä, kuinka pitkälle hänen raskautensa on edennyt. Tyrmistykselle oli syynsä, sillä nainen ei missään tapauksessa odota lasta.

Kukaan naisista tuskin haluaisi kuulla uteluita siitä, kuinka pitkällä raskaus on – varsinkin, jos ei edes odota paraikaa lasta.

Näin kävi kuitenkin 24-vuotiaalle Grethe Andersenille, Wellingtonista. Hän oli matkustamassa viikonlopuksi Aucklandiin viettämään tyttöjen iltaa ystäviensä kanssa, kun Jetstar-lentoyhtiön virkailija alkoi udella matkustajien noustessa koneeseen monennella viikolla Grethe onkaan raskaana viittoen samalla kädellään omaa vatsaansa. Myös muut matkustajat kuulivat kysymyksen.

Neiti Andersenille, joka ei ole raskaansa, kokemus oli nöyryyttävä. Eritoten käden heiluttelu vatsan ympärillä tuntui pahalta. Hän ilmoitti ykskantaan, suorastaan sokissa, ettei hän ole raskaana.

Grethe kertoo, että koko lento oli tuskallinen: miespuolinen stuertti vältteli katsekontaktia ja koko matkan ajan Grethe mietti haluavansa äkkiä päästä vaihtamaan vaatteita.

– Yritin heittää asiasta vitsiä, mutta tunsin oloni erittäin vaivautuneeksi, Grethe kertoo.

Kommentti jäyti eritoten siitä syystä, että Grethe on laihtunut viimeisen parin vuoden aikana huomattavasti, ja alkanut saada itseluottamustaan pikkuhiljaa takaisin. Kommentti tuntui musertavan hänen itsetuntonsa.

– Olin ennen erittäin ylipainoinen ja silloinkaan en saanut kokea noin törkeää utelua, Grethe kirjoitti sosiaaliseen mediaan.

Lentoyhtiö pahoitteli syvästi tapahtunutta.

Lentoyhtiön käytäntöön kuuluu, että yli 28 viikolla raskaana olevilla naisilla pitää olla mukanaan kätilön lausunto tai lääkärintodistus, jos haluaa osallistua lennolle. Henkilökunta on koulutettu kysymään todistusta, jos he epäilevät matkustajan olevan yli kuudennella kuulla raskaana.

Treenivinkit raskaana oleville:

Lähde: smh.com.au

Lue myös:

    Uusimmat