Järkyttävä kuolema vuoristossa: Tunnettu kiipeilijä putosi 300 metriä – hengissä selvinnyt toveri todisti tilannetta vieressä ja väisti saman kohtalon vain täpärästi

Karmea kuolema vuoristossa: kiipeilijä putosi 300 metriä – hengissä selvinnyt toveri kertoi köysien jääneen"jumiin" 0:52

Pohjois-Meksikossa sattui keskiviikkona kiipeilyturma, jossa kuoli yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä, uutisoi CNN.

Brad Gobright ja Aidan Jacobson, olivat kiipeilemässä Meksikon Nuevo Leon osavaltiossa El Potrero Chicon kiipeilyalueella, kun turma sattui. Gobright, 31, menehtyi pudottuaan 300 metriä.

Turmasta hengissä selvinnyt Jacobson on kertonut tapahtuneesta. Hänen mukaansa Gobrightin ja hänen köytensä olivat jääneet "jumiin", minkä seurauksena molemmat olivat pudonneet ensin muutamien metrien matkan alempana olleelle kallionkielekkeelle.

Jacobson oli onnekas, sillä hän putosi kielekkeellä kasvaneeseen pensaaseen, mikä esti häntä kierimästä alemmas.

Gobright puolestaan kierähti jyrkänteen reunan ylitse ja putosi vielä noin 300 metriä.

Kiipeilijäyhteisö on muistellut menetettyä toveriaan Instagramissa.

Free Solo -kiipeilyelokuvassa esiintynyt kiipeilijä Alex Honnold kirjoitti Instagramiin muistokirjoituksen, jossa hän kutsui Gobrightia kiipeilijäyhteisön "valoksi".

– Hän oli lämmin ja ystävällinen ihminen. Rakastin viettää aikaa hänen kanssaan. Olen todella pahoillani hänen perheensä ja kaikkien meidän puolesta. Tämä on murskaavaa.

Lue myös:

    Uusimmat