Jarkko Nieminen jatkaa Suomen Davis Cup -joukkueen kapteenina – maailmanlohkon paikka tähtäimessä: "Matka on vasta alussa"

5:20
Jarkko Nieminen kertoo jatkosopimuksestaan Davis Cup -maajoukkueen kapteenina.

Kovassa nousuvireessä oleva Suomen Davis Cup -joukkue sai hyviä uutisia, kun kapteeni Jarkko Nieminen solmi jatkosopimuksen vuoteen 2023 asti. 

Kun Jarkko Nieminen lopetti komean pelaajauransa vuonna 2015, ei ollut kovinkaan iso yllätys, että hän jatkoi lajin parissa työtä suomalaisen tenniksen eteen. 

Nieminen aloitti maajoukkueen kapteenina vuonna 2018, kun Suomi pelasi Euroopan ja Afrikan yhteisessä II-ryhmässä. Nyt Suomen Davis Cup-maajoukkue kolkuttelee jo maailmanlohkon portteja. 

Tennisliiton kanssa solmittu kolmen vuoden jatkodiili takaa, että maajoukkuepelaajat saavat tukea ja turvaa Niemiseltä vastaisuudessakin. 

– Olen todella motivoitunut ja innoissani jatkamaan työtä. Matka on kuitenkin vasta alussa, itselläni ja joukkueelle, Nieminen sanoi MTV Urheilulle Kalastajatorpan Tennisklubin kesäisissä maisemissa. 

Tennisliiton toimitusjohtajan Teemu Purhon mukaan Niemisen jatkosopimus on erittäin merkittävä suomalaisen tenniksen kannalta. 

– Niemisellä on valtavasti annettavaa suomalaiselle tenniksellä, hänellä on pitkä kokemus pelaajana ja muutama vuosi kapteenina, Purho sanoi. 

Seuraavaksi vastaan Intia

Nieminen hoiti aktiiviaikoinaan vuosia maajoukkueen ykköstykin tehtävää, mutta nuorempi polvi on ottanut hyvin viestikapulan vastaan. Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen muodostavat hyvän ytimen Davis Cup -joukkueeseen. 

Niemisen kapteeninuran aikana Suomen miehet ovat voittaneet neljä ottelua ja hävinneet vain yhden. Jokainen ottelu on ratkennut kolmen viime vuoden aikana vasta viidennessä ottelussa. Viimeisimmän voiton Suomi otti Meksikosta. 

Suomitennis nousi otsikoihin 2019 syksyllä, kun Suomi pani kovatasoisen Itävallan koville Espoon Metro Areenanalla, jossa oli kahden päivänä aikana 8 000 katsojaa. Ruusuvuoren voitto maailman huippupelaaja Dominic Thiemistä oli kova päänahka. 

– Se on yksi hienoimmista maaotteluista, joissa olen ollut mukana. Teimme yleisöennätyksen, ja ottelussa oli paljon draamaa, Nieminen muisteli. 

Maajoukkueen seuraava koitos on Intiaa vastaan 18. syyskuuta. Jos voitto irtoaa, Suomi etenee maailmanlohkon karsintaan 2021. 

– Olemme kahden voiton päässä maailmanlohkosta. On täysin realistista yltää sinne. 

Koronatilanteen takia Intia-ottelun pelipaikkaa ei ole vielä päätetty, ja Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n kisatoiminta on pysäytetty 31.7. asti. 

"Nautin nuorten ilosta"

Suomalainen tennis on ottanut isoja harppauksia viime vuosina, ja nuoremmasta polvesta on tulossa koko ajan lisää lupauksia. Niemisen tehtäväkenttä on maajoukkuekapteenin työtä laajempi – hän on vahvasti auttamassa suomalaislupauksia eteenpäin ja kouluttamassa valmentajia. 

Nieminen onnistui jatkamaan menestystä lupaavan junioriuran jälkeen ammattilaiskehissäkin ja nousi parhaimmillaan maailmanlistalla 13. sijalle. Kovan työn se vaati. 


– Hyvä junioriura on erinomainen pohja, mutta se ei vielä takaa mitään. Omalta osaltani yritän antaa tietoa siitä, mitä seuraavalle tasolle nouseminen vaatii. Mitään poppakonsteja ei ole, Nieminen muistuttaa. 

Nieminen on tuttu näky Talissa vetämässä nuorten poikien ja tyttöjen tennistreenejä. Palo tennikseen on vahva, vaikka omat ammattilaispelit ovat jo taakse jäänyttä elämää. 

– Rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti, ja nyt keskiössä on muiden auttaminen. Nautin, kun näen näen nuorten aidon innostuksen ja ilon. 
Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja