Järkälemäinen autojätti Stellantis aloittaa toimintansa tänään

Maailman neljänneksi suurin autovalmistaja Stellantis aloittaa toimintansa tänään.

Järkälemäinen yhtiö syntyi Fiat Chryslerin ja PSA:n fuusiosta, jolle autovalmistajien yhtiökokoukset näyttivät vihreää valoa aiemmin tammikuussa.

Yhtiöiden lyöttäytyminen yhteen on nähty tarpeelliseksi sähköautojen kehittämiskulujen vuoksi. Säästöjen on arvioitu kohoavan vuositasolla miljardeihin euroihin synergiaetujen ansiosta.

Fuusion myötä PSA tekee paluuta amerikkalaisille automarkkinoille ja Fiat Chrysler vahvistaa jalansijaansa Euroopassa. PSA valmistaa esimerkiksi Peugeotin, Citroenin ja Opelin autoja, kun taas yhdysvaltalais-italialainen Fiat Chrysler valmistaa nimensä merkkien ohella muun muassa myös Jeepejä, Alfa Romeoita ja Maserateja.

Pörssikauppa käynnistyy

Stellantis on jatkossakin ainoastaan yhtiön nimi, ja tunnetut automerkit jatkavat omilla nimillään. Kaupankäynnin Stellantiksen osakkeilla on määrä alkaa Milanon ja Pariisin pörsseissä maanantaina.

Yli 400  000 ihmistä työllistävää Stellantista suurempia autovalmistajia tuotantomäärissä ovat saksalainen Volkswagen, japanilainen Toyota sekä ranskalais-japanilainen Renault-Nissan-Mitsubishi-liittouma.

Lue myös:

    Uusimmat