Jari Sillanpään jättihitin kirjoittanut Jukka Kuoppamäki laulajatähden huumekärystä: "Taiteilijaelämä on vaikeaa, ymmärrän sen"

Laulajakonkari Jukka Kuoppamäki muistelee MTV:n Huomenta Suomen Retrovartti-osiossa perjantaina hippiaikoja. Jari Sillanpään Satulinna-hitin kirjoittanut Kuoppamäki puhuu myös Sillanpään viimesyksyisestä huumekärystä.

Laulaja Jukka Kuoppamäki, 75, nähdään huomenna perjantaina 2. maaliskuuta Huomenta Suomen Retrovartissa. Saksassa asuva Kuoppamäki muistelee haastattelussa muun muassa hippiaikoja ja puhuu myös "pössyttelystä" sekä laulaja Jari Sillanpään viime syksynä tapahtuneesta huumekärystä.

Kuoppamäki sävelsi ja sanoitti Sillanpään vuonna 1995 julkaistun esikoisalbumin suurimman hitin Satulinna.

– Taiteilijaelämä on vaikeaa, ymmärrän sen. Se on vaikeaa siksi, että paineet ovat kauheat, etenkin, jos on huipulla. On pakko loistaa koko ajan, laulaja sanoo ja toteaa välttyneensä itse vastaavanlaiselta tilanteelta.

Kuoppamäki aloitti levytysuransa vuonna 1962. Mies nähtiin 1970-luvulla muun muassa Syksyn sävel -kilpailussa. Laulaja muistelee Retrovartissa 1970-luvun hippiaikoja ja puhuu myös niin sanotusta pilven polttamisesta eli "pössyttelystä".

– Hippeys on elämänasenne. Se edelsi muun muassa vihreitä arvoja. Monet luulevat, että hipit olivat vain huumehörhöjä, mutta se ei pidä paikkaansa. Yksi tärkeä asia oli, että se oli sodanvastainen liike. Siinä luotiin rakkaudellisia arvoja, mikä ei tarkoittanut sitä, että oltaisiin vain naitu puistossa, Kuoppamäki toteaa Retrovartissa.

– Minä en niin sanotusti pössytellyt. Nuorten pössyttelyä ei voi estää, mutta toivon, että kukaan ei kokeile sitä. Siitä ei pääse eroon.

Jukka Kuoppamäki vieraana Huomenta Suomen Retrovartissa MTV3-kanavalla perjantaiaamuna 2. maaliskuuta 2018.

Katso alla klippi Kuoppamäen haastattelusta vuodelta syksyltä 2016.

Jukka Kuoppamäki tekee yhä lauluja – vaikka lentokoneessa 1:41

Lue myös:

    Uusimmat