Jari Sarasvuo takaisin Trainer's Housen johtoon – "Tuli ajatus, että voisin katsoa leffan vielä uudestaan"

Jari Sarasvuo tekee paluun perustamansa Trainer's Housen operatiiviseen johtoon. 

Vuonna 2005 Jari Sarasvuo julkaisi kirjan Huomiotalous, jossa hän nosti esille, että yrityksiä johdetaan tulevaisuudessa yhä enemmän ulkopuolelta käsin.

– Tämähän on mennyt, kuten ennustin. Huomiotalous on tunnetuksi tekemäni käsite Suomessa, Sarasvuo pohtii nyt.

Pohdinta on ajankohtaista, koska Sarasvuo on päättänyt lähteä takaisin perustamansa yrityksen Trainer's Housen operatiiviseen johtoon. Tällä kertaa hän astuu markkinointijohtajan saappaisiin.

– Tuli ajatus, että voisin katsoa leffan vielä uudestaan. Pärjään edelleen huomiotaloudessa ja siinä, miten dialogia johdetaan yleisön kanssa.

– Markkinoinnin ensisijainen tehtävä on kasvattaa markkinaa niin, että markkina kasvattaa yritystä. Katson, että Trainer's Housen markkinointijohtajana olen vastuussa kasvusta.

Edellisen kerran Trainer's Housen johdossa Sarasvuo oli vuonna 2011. Samana vuonna yritys teki mittavat alakirjaukset ja toimitusjohtajana toiminut Sarasvuo lähti kävelemään päivittäisestä toiminnasta. Hän jäi kuitenkin pyörimään yrityksen tiloihin.

– Se oli hyvä ratkaisu, että silloin lähdin.

– Jäin kummitukseksi. Läsnäoloni ehkä enemmän masensi kuin virkisti. Poistumiseni vapautti hyvät ihmiset uuteen vaiheeseen.

Sarasvuo sanoo yrityksen kosiskelleen vuosien varrella takaisin toimintaan, mutta oikeaa roolia ei ole löytynyt. Sarasvuo on tehnyt yhteistyötä Trainer's Housen kanssa Stronghold-yrityksensä kautta. Lisäksi hän on toiminut yrityksen hallituksessa.

– Ilman luontevaa roolia ei kannata mennä magnetisoimaan ihmisten kompasseja.

Mikään pakko Sarasvuolla ei ole palata työelämään. Hän on miljonääri, jolla on oma suosittu puheohjelma Yle Puheella. Elämää voisi viettää muutenkin, esimerkiksi kirjoja lukemalla ja matkustelemalla.

Kysyttäessä, miksi 53-vuotias Sarasvuo haluaa tehdä näin, hän vastaa vanhenevansa nopeammin, jos ei koe olevansa hyödyksi.

– En jaksa tehdä työtä samalla intensiteetillä kuin joskus jaksoin. Väsyn huomattavasti nopeammin kuin aikaisemmin, eikä mitään paluuta nuoruuden paahtamiseen ole.

– Ihmisellä on mieletön tarve olla hyödyksi. Kaikki on hyvin, mutta olen ollut salaa surullinen, kun en ole ollut tarpeeksi hyödyksi. Hoidan tehtävääni kuin olisin rahasta rahasta riippuvainen.

Eikö ole kuitenkin haastavaa alkaa johtaa työyhteisöä, jonka motivaatiot työntekoon ovat arkisempia kuin hyödyksi oleminen?

– Totta kai tilanteeni on eri. Ymmärrän hyvin, että työkavereiden motivaatiot liittyvät esimerkiksi asuntolainaan. Luulen kuitenkin, että he tuntevat minut, eikä se rakenna välillemme ylittämätöntä seinää.

Hän ei saa markkinointijohtajana työskentelystä toistaiseksi palkkaa.

– Ensin laitetaan asiat sillä tavalla kuntoon, että yhtiö voi kiittää omistajia kärsivällisyydestä ja on jotain jaettavaa.

Sarasvuo aikoo jatkaa Yle Puheella sekä omien Aamulenkki-ohjelmien tekemistä.

– Aamulenkit palaavat uuden konseptin kanssa, ja niitä aletaan tarjota aktiivisesti myös Trainer's Housen asiakkaille. En ole lopettamassa Strongholdia. Se on terhakkaa, virkistävää ja tuloksellista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja