Jari Sarasvuo on toipunut mittavasta leukaleikkauksestaan: ”Mielestäni näytän vähän erilaiselta”

7:55

Yrittäjä ja puhumisen ammattilainen Jari Sarasvuo vieraili SuomiAreenassa arvioimassa puoluejohtajien arvopuheita.

VIDEO: Jari Sarasvuo kertoo leukaleikkauksestaan Huomenta Suomen haastattelussa

SuomiAreenassa nähdään tänä vuonna historian ensimmäiset arvopuheet, joissa jokaisen puolueen puheenjohtaja puhuu itse valitsemastaan arvosta. Ensimmäiset puheet kuultiin maanantaina 16. heinäkuuta, kun lavalle astuivat vihreiden Touko Aalto ja SDP:n Antti Rinne.

Seitsemän minuutin mittaisia puheita arvioivat professori Anu Koivunen sekä yrittäjä Jari Sarasvuo. Sarasvuo laukoi palautetta omaan suoraan tyyliinsä. Etenkin Aalto sai kritiikkiä liiasta politikoinnista.

– Siinä ei ollut mitään henkilökohtaista tai karvasta, päinvastoin. Päättelin Toukosta, että hänen luonteensa kestää suoran palautteen, eikä hän vaikuttanut olevan siitä kärttyinen. Päinvastoin, hän tuli vielä kiittämäänkin, ihan vilpittömin mielin, Sarasvuo naurahtaa.

– Aikuisten ihmisten täytyy ymmärtää, että tämä on viihdettä. Tänne tullaan palvelemaan yleisöä. Jos siinä ei ole mitään, mikä vähän havahduttaisi yleisöä, se ei todennäköisesti ole kovinkaan kiinnostavaa.

Sen sijaan Rinteen puhe oli Sarasvuolle positiivinen yllätys.

– Antti Rinne ilahdutti minua. Pelkäsin, että molemmat vetävät silkan poliittisen puheen. Kyllä he siihen vähän luisuivat, mutta ei se ollut lainkaan pahimmasta päästä.

Paluu monologien pariin

Jari Sarasvuo jäi pitkälle sairauslomalle joulukuussa 2017, kun hän osallistui mittavaan leukaleikkaukseen. Sarasvuo kuvaili ennen leikkausta operaatiota niin, että hänen leukansa halkaistaan käytännössä kahtia. Nyt mies on tervehtynyt ja paiskii töitä kovalla tahdilla.

– Minulla on töitä kaiken aikaa, kiinnostavia juttuja. Syksyllä jatkuu taas Yle Puheen monologisarja, sitä on kiva vetää. Se oli kuitenkin melkein kaksi vuotta tauolla. Nyt olen taas iskussa, mies iloitsee.

Sarasvuo kehuu, että hoitohenkilökunta teki erinomaista työtä pitkän operaation aikana. Toipuminen on kuitenkin vaatinut paljon kärsivällisyyttä.

–  Pystyn taas syömään kaikkea, siinä ei ole ongelmia. Välillä leuat vähän naksuvat ja saattavat kipeytyä, hän kuvailee.

–  Mielestäni vähän näytän erilaiselta, koen sen ehkä pikkaisen vieraana. Puheeseen se ei enää vaikuta. Yksi eduista on se, että nukun vähän paremmin. Eikä satu enää, mies hymyilee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja