Jari-Matti Latvalan katkera keskeytys johtui huolimattomuusvirheestä – Tommi Mäkinen pahoillaan: "Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu"

3:13
Tulosruutu summasi Ruotsin MM-rallin perjantain tapahtumat.

Jari-Matti Latvala jätti Ruotsin MM-rallin kesken kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen.

Latvala oli vuokrannut Tommi Mäkisen johtamalta Toyota-tallilta, entiseltä työnantajaltaan, auton kauden toiseen MM-ralliin antaakseen näyttöjä kauden 2021 tallipaikkoja silmällä pitäen.

Neljän kuukauden ajotauon jälkeen WRC-auton rattiin hypännyt Latvala oli ensimmäisellä erikoiskokeella hieman ruosteessa. Toisella ek:lla mies alkoi päästä vauhtiin, mutta auto hyytyi.

Latvala ajautui ongelmiin pian sen jälkeen, kun hänen autonsa pohjapanssariin oli tullut isku hypyn alastulossa. Eroa kärkeen tuli yli 50 sekuntia, ja kun ongelmaa ei saatu ratkaistua, sama tahti jatkui myös perjantain kolmannella ek:lla: tappiota puolitoista minuuttia, ja pitkään odotettu kisa oli Latvalan osalta siinä.

Vikaa selvitettiin päivän päätteeksi antaumuksella, ja lopulta Mäkinen osasi antaa DirtFishin David Evansille selityksen. Mäkisen mukaan Latvalan ongelmat eivät aiheutuneet niinkään edellä mainitusta iskusta vaan pienestä inhimillisestä erehdyksestä.

– Pohjapanssariin tullut isku vahingoitti päävirtakaapelia. Isku ei ollut niin voimakas, että se olisi hajottanut auton, mutta se hajotti kaapelin. Siksi tehot alkoivat kadota.

– Kaapeli oli valitettavasti asennettu väärään kohtaan. Voimme vain pitää huolen, ettei niin käy toiste. Olen pahoillani Jari-Matin ja kaikkien puolesta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu.

Mäkinen lupasi Latvalalle hyvitykseksi ylimääräisen kilpailun Toyota Yaris WRC:n ratissa. Latvala nähdään lähtöviivalla kesäkuun alussa Sardiniassa, minkä lisäksi hän ja kartanlukija Juho Hänninen ovat jo ilmoittaneet osallistuvansa yhdessä elokuussa ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja