EK 4: Kalle Rovanperä ajaa jopa voitosta! Tommi Mäkinen iski kultasuoneen – Jari-Matti Latvalan kisasta katastrofi: "Rallimme on mennyttä"

Toista kilpailuaan Toyotalla ajava Elfyn Evans jatkaa Ruotsin MM-rallissa siitä, mihin Monte Carlossa jäi. Myös Kalle Rovanperä on mahtavassa vauhdissa.

Kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier on kolmen ajetun ek:n jälkeen vasta kolmanneksi paras Toyota-kuljettaja, tosin toisena autona reittiä kiertävä ranskalainen saattaa hieman kärsiä lähtöpaikastaan.

Evans johtaa rallia, aivan kuten johti Monte Carlossakin perjantain lounastauolla. Rovanperä on 7,9 sekunnin päässä Evansista. Hän nousi nelos-ek:lla hallitsevan maailmanmestarin, Hyundain Ott Tänakin edelle toiseksi. Ogier täydentää vahvan Toyota-panoksen nelossijallaan, ja Tommi Mäkistä hymyilyttänee tallin pilttuussa uuden kuljettajakolmikon edesottamuksia seuratessaan.

M-Sportin Esapekka Lappi on löytänyt hyvän vauhdin, ja hän on rallissa viidennellä sijalla. Lapin takana on MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville.

– Teen parhaani. Ajan ihan kaasu pohjassa. Ehkä alussa en ollut riittävän luottavainen, mutta sen jälkeen olin koko ajan ihan rajoilla, Lappi sanoi nelos-ek:n maalissa.

Teemu Suninen on kokonaistilanteessa kahdeksantena.

Yksityiskuljettajana mukana oleva Jari-Matti Latvala törmäsi kolmannella erikoiskokeella teknisiin ongelmiin, jotka jatkuivat myös nelospätkällä.

– Meillä on tekinen ongelma. Moottori menettää tehot koko ajan, en tiedä, miksi. Se ilmenee ihan satunnaisesti. Yritämme päästä huoltoon. Meidän rallimme on mennyttä, Latvala sanoi.

Latvala on kokonaistilanteessa jo kahden ja puolen minuutin päässä kärjestä.

Perjantaina ajetaan enää yksi erikoiskoe, 2,80 kilometrin mittainen rykäisy Torsbyssä sijaitsevan huoltoalueen tuntumassa.

Ruotsin ralli, EK 4, tulokset:
1. Elfyn Evans, Toyota 9:02,9
2. Kalle Rovanperä, Toyota +2,6
3. Sébastien Ogier, Toyota +8,2
4. Esapekka Lappi, M-Sport 8,5
4. Ott Tänak, Hyundai +8,5
6. Craig Breen, Hyundai +8,9
7. Teemu Suninen, M-Sport +10,0
8. Thierry Neuville, Hyundai +10,1
9. Takamoto Katsuta, Toyota +17,5
xx. Jari-Matti Latvala, Toyota +1:26,0

Rallin kokonaistilanne:
1. Evans 29:01,1
2. Rovanperä +7,9
3. Tänak +8,7
4. Ogier +16,4
5. Lappi +20,2
6. Neuville +22,0
7. Breen +23,8
8. Suninen +30,1
9. Katsuta +45,2
xx. Latvala +2:27,7

Perjantain ohjelma:
EK 5: Torsby Sprint 1 (2,80 km) kello 16.00

Lue myös:

    Uusimmat