EK 2: Kalle Rovanperältä hurja veto heti Ruotsin rallin alkajaisiksi – Jari-Matti Latvala epävarmana

Ruotsin MM-ralli alkoi perjantaiaamuna. Rallin ensimmäisenä totisena erikoiskokeena ajettiin Norjan puolella sijaitseva EK 2, ja se päästiin ajamaan kunnon pakkaskelissä.

Kun torstai-illan EK 1 Karlstadin raviradalla muuttui testierikoiskokeeksi, kilpailu alkoi 21,26 kilometrin mittaisella Hof-Finnskogilla, joka oli kuljettajille heti huima haaste. Kyseessä oli erittäin nopea, jopa koko rallin nopein pikataival.

Parhaiten sen metkut selvitti Toyotan Elfyn Evans, jonka keskinopeus oli hurjat 131,1 kilometriä tunnissa. Evans löi toiseksi parhaan ajan tehneen Hyundain Ott Tänakin 1,1 sekunnilla. Pätkä ajettiin nyt läpi lähes 20 sekuntia nopeammin kuin vuosi sitten, kun maassa oli lunta.

Toista MM-osakilpailuaan WRC-autolla ajava Kalle Rovanperä aloitti rallin kylmäpäisellä vedolla. Hän jätti taakseen muun muassa tallikaverinsa Sébastien Ogierin. Kuusinkertainen maailmanmestari sanoi ajaneensa ek:n loppupään liian varovasti, mutta ei Rovanperäkään täysin tyytyväinen ollut.

– Ihan ok. Tein pari virhettä, joissa menetin aikaa. Typeriä juttuja, kun en ole tottunut autoon. Mielenkiintoiset olosuhteet. Loppupäässä oli jäätä, ja koska rengas oli kulunut, täytyi olla varovainen, Rovanperä summasi.

Rovanperän aika oli kolmanneksi nopein.

Toyotan asiakasautolla kilpaileva Jari-Matti Latvala haki vielä ajotuntumaa, ja 11,9 sekunnin ero kärkeen oli sen mukainen. Latvalan aika oikeutti yhdeksänteen sijaan.

– Näytti siltä, että renkaat alkoivat loppua. Jäisissä mutkissa oli todella liukasta. Menetin itseluottamusta niissä loppupään mutkissa, muuten meni hyvin, Latvala sanoi.

M-Sportin Esapekka Lappi ja Teemu Suninen olivat Latvalan edellä sijoilla kuusi ja seitsemän.

Ruotsin ralli, EK 2*, tulokset:
 
1. Elfyn Evans, Toyota 9:43,9
2. Ott Tänak, Hyundai +1,1
3. Kalle Rovanperä, Toyota +2,0
4. Sébastien Ogier, Toyota +2,9
5. Thierry Neuville, Hyundai +4,4
6. Esapekka Lappi, M-Sport +6,3
7. Teemu Suninen, M-Sport +8,2
8. Craig Breen, Hyundai +9,4
9. Jari-Matti Latvala, Toyota +11,9
10. Takamoto Katsuta, Toyota +13,1

*EK 1 Karlstad muutettiin testierikoiskokeeksi.
Perjantain ohjelma:
EK 3: Finnskogen 1 (20,68 km) kello 11.08
EK 4: Nyckelvattnet 1 (18,94 km) kello 12.08
EK 5: Torsby Sprint 1 (2,80 km) kello 16.00

Lue myös:

    Uusimmat