Jari-Matti Latvalalta iso paljastus ensi kaudesta: Ajan varmasti MM-sarjassa

Katalonian MM-ralli päättyi Ott Tänakin mestaruusjuhliin 1:49
Toyotalta Hyundaille vaihtava Ott Tänak voitti kuljettajien maailmanmestaruuden.

Jari-Matti Latvalan tulevaisuus on ollut tähän asti kysymysmerkkien peitossa. Toyotalla viime kaudet kisannut suomalaiskuski kertoo MTV Urheilulle ajavansa ensi kaudella ainakin yhdestä kahteen kilpailua rallin MM-sarjassa.

MM-sarjassa jysähti hiljattain uutispommi, kun julki tuli mestarikuski Ott Tänakin siirtyminen Toyotalta Hyundaille. Toyota ei ole vielä julkistanut yhtään kuljettajasopimusta ensi kaudeksi, mutta Tänakin siirto lähtökohtaisesti parantaa Latvalan mahdollisuuksia Toyota-neuvotteluissa, kun auki on yksi paikka enemmän.

– Täytyy myöntää, että tämä pakka meni sekaisin, kun kukaan ei odottanut Ottin lähtöä. Se on johtanut siihen, että tilanteet ovat muuttuneet, Latvala alustaa.

Latvala toteaa, että peli on sikäli kaikille sama, että kukaan jatkosopimuksesta taisteleva kuski ei päässyt nyt lyömään lisänäyttöjä pöytään Australiassa. Kauden päätösralli päätettiin perua metsä- ja maastopalojen vuoksi.

– Nyt ei voi muuta kuin katsoa ja odottaa.

"Positiivisia asioita"

Latvalan sopimusasioita hoitaa Timo Jouhki. Suomalaiskuski on perillä neuvottelujen etenemisestä.

– Tilanne on se, että on ollut positiivisia asioita, mutta mitään ratkaisuja ei ole tullut mihinkään suuntaan.

Ovatko kaikki paukut Toyota-neuvotteluissa vai onko muitakin kortteja pöydällä?

– Olen alusta asti ollut tässä tiimissä, ja haluaisin jatkaa ja olla edelleen osana tätä projektia. Kaikista isoin ja tärkein tavoitteeni olisi pystyä jatkamaan Toyotalla. 

– Kyllä minulla edelleen haluja ja intoa olisi ajaa 2020. Jos Toyota ei ole mahdollinen, pitää katsoa muita vaihtoehtoja.

Latvala paljastaa lopuksi skuupin, kun häneltä utelee, kuinka luottavainen hän on siihen, että hän ajaisi MM-sarjaa vielä ensi vuonna.

– Sanotaan näin, että olen siinä mielessä luottavainen, että jos en saa ajaa kautta, ajan jonkun kisan kuitenkin. Kyllä minä sen tiedän, että ainakin yksi–kaksi kisaa ajan, jos en saa koko sarjaa ajaa. Se on varma, Latvala kertoo.

MM-rallikausi 2020 käynnistyy tammikuussa Monte Carlossa.

Lue myös:

    Uusimmat