Sébastien Ogierin tuore kommentti varmasti lämmittää Tommi Mäkistä – "Kukaan ei osannut odottaa tätä"

Rallin MM-sarjaa johtava Sébastien Ogier ei välttämättä lopeta uraansa tämän kauden jälkeen.

Ogier kertoi jo ennen kauden 2019 alkua, että hän aikoo lopettaa menestyksekkään ralliuransa vuoden 2020 lopussa. Kuusinkertaisen maailmanmestarin suunnitelmiin on sittemmin tullut muutoksia.

Ogierin piti ajaa kaudet 2019–20 Citroënilla, mutta hän päättikin loikata Toyotalle kauden 2019 jälkeen. Citroën puolestaan pisti pillit pussiin lopullisesti ja vetäytyi rallin MM-sarjasta.

Toyota-siirron yhteydessä Ogier ilmoitti, että hän aikoo edelleen jättää MM-erikoiskokeet vuoden 2020 lopussa.

Mutta sitten tuli koronavirus.

Kauden 2020 kolme ensimmäistä rallia ehdittiin ajaa ennen kuin MM-sarja jäi tauolle. Vieläkään ei ole tietoa siitä, milloin seuraava ralli ajetaan tai jääkö loppukausi jopa kokonaan ajamatta.

Ogier vahvisti Red Bull TV:n Mike Chenin haastattelussa, että hän haluaa uralleen kunnollisen lopun.

– Kukaan ei osannut odottaa tätä tilannetta, jossa nyt olemme. Olin varma, että lopetan tänä vuonna. Jos MM-sarja ei jatku tänä vuonna tai emme pääse ajamaan kunnon MM-sarjaa, saatan jatkaa vielä yhden vuoden, Ogier paljasti.

Kommentti varmasti lämmittää Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä, joka kertoi jo ennen koronan leviämistä, että hän haluaisi Ogierin jatkavan Yariksen ohjaamossa tämän kauden jälkeenkin.

MM-sarjaa johtava Ogier painotti, että uran jatkuminen on mahdollista mutta ei varmaa.

– Vielä on toivoa, että pääsemme jatkamaan kautta. Jos tästä tulee kunnollinen kausi, tilanne on erilainen.

Koronapandemia on jo siirtänyt Argentiinan ja Sardinian MM-ralleja. Portugalin MM-rallin järjestäjät ilmoittivat aiemmin tällä viikolla, että kilpailu on peruttu kokonaan tältä vuodelta.

Seuraavana vuorossa olisi Kenian Safari-ralli heinäkuun puolivälissä. Suomen MM-ralli on puolestaan määrä järjestää 6.–9. elokuuta. Näiden kisojen kohtalo selviää kesäkuun alkuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat