Jari-Matti Latvala koki Lapin MM-maisemissa piilevän ansan: "Lapioin tunnin autoa lumesta"

7:20
Valtteri Bottaksen menoa Tunturirallissa vuonna 2019.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sai kokea omakohtaisesti vuoden 2006 Tunturirallissa, mitä Rovaniemen seudun lumipenkkoihin ajaminen tarkoittaa. Samoissa maisemissa ajetaan helmikuun lopussa ensimmäistä kertaa myös MM-rallia.

Latvala odottaa Lapin MM-rallia jo malttamattomana. Helmikuun lopussa lunta on erittäin paljon ja aurinkokin jo varsin korkealla.

Hän kuitenkin tietää omasta kokemusta, että vahvoilta näyttävissä lumipenkoissa piilee oma ansansa. Latvala kisasi Tunturirallissa vuonna 2006.

– Aloitimme vähän hitaasti, koska Tunturirallissa on tyypillistä, että siellä on todella, todella pitkiä mutkia, jotka ovat nopeita, mutta jos epäröit, menetät aina aika paljon aikaa, Latvala alustaa Arctic Lapland Rallyn somevideolla.

Latvala kertoo, ettei pystynyt ajamaan tarpeeksi luottavaisesti pitkiä ja nopeita kohtia.

– Sitten aloin päästä rytmiin. Lopulta ajoin lumipenkkaan. Siitä ei tullut mitään vahinkoa, mutta lapioin autoa lumesta tunnin verran.

– Tämä on tyypillistä Lapissa. Lunta on paljon, ja jos joudut lumipenkkaan, niin auto ei vaurioidu, mutta sieltä ei vain tulla takaisin, Latvala varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja