Jari Isometsältä kouluarvosana Suomen maastohiihtokaudelle – "Ei voi oikein isompaa antaa"

Jari Isometsä summaa Suomen maastohiihtokauden: Joukkueen kouluarvosanaksi kuusi 6:05
Jari Isometsä summaa Suomen maastohiihtokauden ja ennakoi tulevaa.

MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä antaa Suomen joukkueelle sunnuntaina päättyneestä kaudesta välttävän arvosanan.

Kauden suurimmat suomalaismenestyjät olivat odotetusti Krista Pärmäkoski, joka oli naisten maailmancupin kokonaiskisassa neljäs, ja MM-pronssia napannut Iivo Niskanen.

Tähtikaksikon kausi kuvasti kuitenkin koko joukkueen suoritusta: parhaaseen ei ylletty.

– Kyllä tämä varmaan johonkin kuutoseen menee. Oli odotuksiin nähden vaisu kausi, Isometsä kommentoi.

Asiantuntijan antamaa arvosanaa laskee muun muassa MM-kisojen yhden pronssin saldo, kun 2-4 mitalia oli realistinen odotus. Lisäksi maailmancupin henkilökohtaiset palkintopallisijat jäivät viiteen.

– Lisäksi muu porukka Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkosken takana suoriutui kaudesta vähän huonosti, niin ei voi oikein kuutosta isompaa antaa. 


Isometsä nostaa muutaman nuoren nimen joukkueen onnistujiksi.

Joni Mäki nosti tasoaan eniten. Anita Korva oli hyvä tuulahdus Suomen joukkueeseen. Eveliina Piippokin oli ihan ok. Joukkueen kokenut kalusto oli kauttaaltaan vähän epävireinen, ja se näkyy tuloksessa, Isometsä summaa. 

Lisää Isometsän ajatuksia muun muassa päävalmentaja Matti Haaviston asemasta, Suomen joukkueen tulevaisuudesta ja maastohiihdon kärkitaistosta Norjan, Venäjän ja Ruotsin kesken pääkuvan videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat