Näkökulma: Norjalaiset näyttivät pelaavan Krista Pärmäkosken ulos palkinnoilta – ja tekivät täysin oikein

Norjalaiset huippuhiihtäjät Ingvild Flugstad Östberg ja Therese Johaug eivät välttämättä päässeet sunnuntaisilla suorituksillaan Krista Pärmäkosken joululahjalistalle, mutta tekivät täysin oikean ratkaisun, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Kaikki mahdolliset pisteskenaariot oli varmasti laskettu etukäteen. 

Krista Pärmäkoski oli vielä lauantain jälkeen kiinni maailmancupin kokonaiskisan kolmannessa sijassa 58 pisteen erolla, mutta Therese Johaug nousi odotetusti suomalaisen ohi kauden päätöskisassa, 10 kilometrin vapaan takaa-ajossa. 

Asetelma keikahti ympäri kisan loppuhetkillä. Johaug tuli maaliin toisena joukkuetoverinsa Ingvild Flugstad Östbergin edellä, ja kun Pärmäkoski oli neljäs, osuusaikavertailun jälkeen kaksikon välille jäi eroa kuusi pistettä – Johaugin eduksi. 

Näytti siltä, että Östberg luovutti takaa-ajon toisen sijan melko suosiollisesti Johaugille. Totuuden tietävät vain asianosaiset, mutta jos sijat olisivat menneet toisin päin, Pärmäkoski olisi saanut pienen kristallipallon käsiinsä maailmancupin kolmosena. 

Jos norjalaiset taktikoivat loppusuoralla, se oli puhtaasti kilpailullisesti näkökulmasta väärin, mutta toisaalta pitää nostaa hattua heidän joukkuehengelleen. Östbergille kolmas sija riitti vallan mainiosti uran ensimmäiseen kokonaiscupin voittoon. Toteutunut tuloslista piti hiihtomahdin rivit varmasti tiiviinä. 

En usko, että Pärmäkoski tilannetta sen enemmän murehtii, mutta jos jossitteluun lähdetään, niin uskon, että myös Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen olisivat varmasti pitäneet tiimihengen mielessä vastaavassa tilanteessa maalisuoralla. 


Lue myös:

    Uusimmat