Japanin lentoturmasta uutta tietoa: Matkustajakoneen lentäjät eivät nähneet rannikkovartioston konetta

Mitä tässä videolla tapahtuu? Japanin turmakoneen karmivat viimeiset sekunnit tallentuivat kameraan 0:32
Katso videolta hetki, jolloin matkustajakone syttyy tuleen.

Japan Airlines (JAL) -lentoyhtiön matkustajakoneen lentäjät eivät nähneet rannikkovartioston potkurikonetta ennen kuin matkustajakone törmäsi siihen, lentoyhtiö kertoi torstaina.

Lentäjät eivät myöskään tienneet, että heidän koneensa oli syttynyt tuleen ennen kuin matkustamohenkilökunta kertoi siitä.

Turma sattui tiistaina, kun matkustajakone törmäsi laskeutuessaan rannikkovartioston potkurikoneeseen Hanedan lentokentällä Tokiossa. Matkustajakoneessa oli 379 ihmistä, jotka kaikki selvisivät turmasta. Rannikkovartioston koneessa olleista viisi kuoli, mutta kapteeni selvisi hengissä vakavasti loukkaantuneena.

Turman tutkintaa jatkettiin torstaina. Molempien koneiden hiiltyneet rungot makasivat edelleen yhdellä Hanedan neljästä kiitotiestä.

Liikenneministeriön mukaan molemmat rannikkovartioston koneen lentotietoja tallentavista mustista laatikoista ja toinen matkustajakoneen laatikoista oli löydetty. Matkustajakoneen toista tallenninta, joka taltioi lennonjohdon ja lentäjien keskustelut, sen sijaan etsittiin yhä.

Katso myös matkustajan kuvaama video lentokoneen sisältä.

Huutoa ja itkua liekkimeren ympäröimässä Japanin turmakoneessa – matkustajan kuvaama video julki 0:22

Lue myös:

    Uusimmat