Japani käynnisti sumopainiturnauksen maata uhkaavasta koronasta huolimatta – näin pandemia vaikuttaa lajiin, jossa vaatteet ja turvavälit unohtuvat

Japani jatkaa sumopainien järjestämistä erityisjärjestelyin: Katsomossa saa kannustaa vain taputtamalla 1:52
Näissä tunnelmissa ensimmäinen sumoturnaus sitten maaliskuun käynnistetään Japanissa.

Sumopaini on suosittu urheilulaji Japanissa, jossa ottelijat painivat käytännössä alasti vähät välittämättä turvaväleistä.

Sumopainin yli kaksiviikkoinen turnaus käynnistettiin viime hetken päätöksen myötä Japanissa, kertoo CNN. Edellinen turnaus järjestettiin maaliskuussa. Päätös ei ollut helppo, sillä uusien vahvistettujen koronasairastumisten määrä on räjähtänyt ennätyslukemiin Japanissa.

Turnaus järjestetään poikkeusmenoin. Monet ikivanhaan urheilulajiin kuuluvat rituaalit on jätetty hygieniasyistä pois ja stadionille päästetään vain 25 prosenttia, eli 250 katsojaa normaalin tuhannen sijaan. Katsomossa ei saa huutaa, vaan kannustaa saa vain taputtamalla.

Baseballkausi käynnistettiin Japanissa edellisellä viikolla, mutta sitä pelataan ulkona. Sumo on sisällä harjoiteltava lähikontaktiin ja painiin perustuva kamppailulaji, jossa on mahdotonta pitää turvallista välimatkaa muihin ottelijoihin. Toukokuussa yksi sumopainija menehtyi koronaviruksen takia.

Lajin fanit ovat kuitenkin luottavaisia.

– Päästämällä faneja seuraamaan lajia on hyväksi niin Japanille, kuin myös painijoille, kunhan kaikki varotoimet otetaan huomioon. Mielestäni ajoitus on kuitenkin vähän huono, sumoa seuraamaan tullut fani kertoo.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat