Jannika B lopetti tanssiharrastuksensa, kun hänen kehoaan kommentoitiin julmasti: "Yksikin väärä lause voi olla aika tuhoisa"

Jannika B palasi tanssiharrastuksensa äärelle 19 vuotta myöhemmin.

Jannika B tähdittää Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman uutta tuotantokautta. Hänen parinaan tanssii Aleksi Seppänen. Jannika B kertoo, että ohjelmaan osallistuminen on aina kiinnostanut häntä.

– Rakastan tanssimista ja tässä ei tarvitse kilpailla oman ammattitaidon kanssa. Pystyy vain nauttimaan tanssin hurmasta.

Artisti harrasti nuorena klassista balettia, jonka puitteissa hän on kokeillut myös muita tanssilajeja. Kilpatanssia hän ei ole aiemmin kokeillut. Klassisen baletin hän lopetti 15-vuotiaana. Tuolloin hänelle kerrottiin, ettei hänen fysiikkansa riitä balettitanssijaksi.

– Klassisessa baletissa on tietynlaiset muotit, mitkä ovat soveliaampia tähän ammattitanssin tasoon, ja ehkä minun kehoni ei niin täydellisesti sopinut tähän muottiin.

Jannika B kertoo, että harrastus loppui seinään ikävien sanojen takia.

– Oli sinänsä jännittävää, miten dumppasin rakkaan harrastukseni yhdestä lauseesta. Siitä on varsinkin hyvä muistuttaa kaikille nuorille, jotka ovat herkässä iässä, että yksikin väärä lausahdus voi olla aika tuhoisa.

Jannika B kertoo, että koulukiusaamistausta ja nuori ikä saivat kommentin tuntumaan erityisen henkilökohtaiselta.

– Eihän se nyt kenestäkään tunnu hyvältä, jos tulee sellainen olo, ettei ole hyvä tai tarpeeksi jonkun näköinen tai kokoinen. Veikkaan, että iästä huolimatta se ei varmasti ole kenellekään helppoa.

Laulaja on käsitellyt kokemustaan hiljalleen. Nyt 34-vuotiaana hän rohkaistui menemään aikuisbalettitunnille.

– Oli ihanaa, ei ollut mitään sellaista pakonomaista suorittamista ja sellaista, että pitää olla täydellinen, pystyy oikeasti vain tanssimaan ja nauttimaan siitä musiikista. Ei tarvinnut olla paineita.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla sunnuntaisin 22.9. klo 19.30 alkaen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja