Mainos

Janne Ahonen oman veljensä valmennuksessa kohti uran seitsemänsiä olympialaisia

Janne Ahonen on kääntänyt tähtäimensä jo ensi talveen ja olympialaisiin. Tänään Ahonen on Tulosruudun Viikon vieraana.

Toukokuussa 40 vuotta täyttävän Ahosen palo hyppäämiseen roihuaa. Hän tekee kaiken harjoittelussaan sen eteen, että kilpailee uransa seitsemänsissä olympialaisissa Pyeongchangissa. Ahoselta puuttuu henkilökohtainen olympiamitali.

Ahonen ei ole puhunut valmentajakuvioistaan paljon julkisuuteen. Hänen veljensä Pasi Ahonen oli jo viime kauden ajan päätoiminen valmentaja ja yhteistyö jatkuu kohti olympialaisia.

Pasi Ahonen on ollut mukana valmennuksessa jo useamman vuoden, lopetettuaan oman hyppäämisensä. Jannea neljä vuotta nuorempi Pasi pääsi omalla hyppyurallaan kahteen maailmancupin kilpailuun mukaan.

– Henkilökohtainen valmentajani on minun veljeni Pasi, yhdessä Jari Larinnon kanssa. Päävalmentaja Andreas Mitterin huostassa ollaan maailmalla, kun Pasi ja Jari eivät kierrä siellä, Ahonen kertoi Antero Mertarannan haastattelussa.

Sekä Pasi Ahonen että Jari Larinto kuuluvat myös Lahden hiihtoseuran mäkihyppyvalmentajiin. Jari Larinto on valmentanut poikansa Villen Suomen maajoukkuehyppääjäksi.

– Mäkihyppy ja treenaaminen jatkuvat, tavoitteet ja valmistautuminen on olympiakisoissa, eli täysillä mennään, Ahonen sanoo.

Janne Ahonen kertoo pääkuvan videolla yksityiskohtaisesti sen, mikä hyppäämisessä kiikastaa sekä uudesta rumasta ilmiöstä: Ahonen saa suomalaisilta jatkuvasti henkilökohtaisia vihaviestejä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja