James May MTV:n haastattelussa: Tämän roadtripin olisi voinut jättää väliin – "Aivan hirveää"

Minne ei kannata lähteä roadtripille, James May? 2:15
Minne ei kannata lähteä roadtripille? Katso videolta, mitä James Maylla on sanottavanaan eurooppalaisten autoharrastajien pyhiinvaelluskohteesta.

Top Gearin maineella ratsastava The Grand Tour saa pian jatkoa, kun sarjan seuraava osa saa ensi-iltansa kesäkuun puolivälissä. MTV sai tilaisuuden haastatella yhtä maailman tunnetuimmista autopersoonista.

Aikoinaan maailman suosituimman auto-ohjelman viittaa kantoi hartioillaan brittiläinen Top Gear. Vuosituhannen alussa sarja nosti maailmanmaineeseen autotoimittajakolmikko Jeremy Clarksonin, Richard Hammondin ja James Mayn.

Clarkson kuitenkin hankki itselleen vuonna 2015 potkut ohjelmasta pahoinpitelemällä tuottajansa. Pian tämän jälkeen koko konkkaronkka siirtyi Amazonin palkkalistoille tekemään uutta, mutta monilta osin Top Gearia muistuttavaa auto-ohjelmaa.

Prime Video -suoratoistopalvelussa vuodesta 2016 asti pyörinyt The Grand Tour saa jatkoa tänä kesänä, ja MTV Uutisille tarjoutui tilaisuus jututtaa yhtä kaikkien aikojen tunnetuimmista automiehistä.

Roadtrip, jota kukaan ei tekisi – autoilla, joita kukaan ei valitsisi

Sarjan seuraava osa julkaistaan ensi viikon perjantaina 16. kesäkuuta. Se kantaa nimeä The Grand Tour: Eurocrash, ja tällä kertaa kolmikko matkaa Puolasta Slovakian ja Unkarin kautta Sloveniaan.

Matkan varrella päästään kokemaan neuvostohenkisen formulakilpailun tunnelmaa, mutta myös kokeilemaan jotain, mihin tyypillisesti törmää lähinnä Fast & Furious -elokuvissa. Onnistuupa kolmikko värväämään reissun aikana mukaansa myös maailmankuulun kilpa-autoilijan.

May kertoo MTV Uutisille, että tällä kertaa ideana oli tehdä roadtrip, johon kukaan ei tavallisesti lähtisi, ja kaiken lisäksi autoilla, joita kukaan ei normaalisti reissuun valitsisi.

– Toisin kuin monet muut aiemmista reissuistamme, tämä oli järjestetty ihan oikean lomamatkan tapaan. Ajoimme mukavia teitä kiinnostavien maiden läpi ja välillä pysähdyimme katsomaan kivoja juttuja ja söimme, May kertoo MTV:n haastattelussa.

– Se olisi tuntunut varmaan ihan lomalta, jos olisin ajanut Porschellani tai Ferrarillani, hän jatkaa, mutta sitä iloa ei suotu sen enempää Maylle kuin kolmikon muillekaan jäsenille.

– En sano, että tämä oli seikkailu, koska se sana antaa ymmärtää, että kyse olisi ollut jostain jännittävästä ja kivasta. Se oli aivan hirveää, May kuvailee reissun herättämiä tuntemuksia MTV:lle pilke silmäkulmassa.

Kolmikon kokemusten todellisesta karmeudesta voi kuitenkin olla montaa mieltä, sillä kukin heistä on tienannut The Grand Tourista miljoonia ja miljoonia.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Roadtrip-ammattilaisen vinkit

Top Gearin ja The Grand Tourin myötä maailmaa runsaasti kiertänyttä James Mayta voi hyvällä syyllä kutsua roadtrip-ammattilaiseksi.

Kysyimme Maylta, mitä maailman kolkkaa hän ei suosittele automatkan kohteeksi. May kertoo artikkelin yllä olevalla videolla myös sen, miksi yksi Euroopan autoharrastajien pyhiinvaelluskohteista, Stelvion sola, on hänestä niin yliarvostettu roadtrip-kohde.

Lue myös:

    Uusimmat