"Hamsteri" tuhoaa superautoja hurjalla tahdilla – viimeksi oli lähteä henki, nyt tankkasi vettä McLareniin

The Grand Tourin kuvauksissa sattuu ja tapahtuu niin kameroiden edessä kuin niiden ulkopuolellakin. Yhden kolmasosan juontajakolmikosta muodostavan Richard Hammondin tapaturma-alttius on tullut tutuksi niin Top Gear -vuosina kuin nyt uudessakin sarjassa.

Top Gearin kuvauksissa vuonna 2006 Richard Hammondin ohjastama suihkumoottorikäyttöinen kiihdytysauto ajautui ulos radalta renkaan räjähdettyä. Vauhtia oli yli 450 kilometriä tunnissa, joten selviytyminen oli todellakin hiuskarvan varassa. Hammondia pidettiin tuolloin koomassa kaksi viikkoa.

Viime kesänä Hamsteriksikin kutsuttu Hammond oli päästä hengestään tämän ajettua rajusti ulos kroatialaisella Rimac Concept One -hypersähköautolla Sveitsissä. Auto syttyi palamaan ja Hammond lennätettiin sairaalaan.

Tällä kertaa Hammond saattoi itsensä ja ajamansa auton vähemmän vakavaan, mutta silti hintavaan liemeen. Hänellä oli allaan McLarenin tuore 720S-superauto, mutta kun tuli tankkaamisen aika, ei kaikki mennytkään putkeen.

– Autosta oli polttoaine vähissä ja sen sijaan, että olisin ajanut muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle huoltoasemalle, päätin täyttää tankin kanisterista, Hammond kommentoi.

Hammond kuitenkin onnistui täyttämään 720S:n polttoainetankin väärästä kanisterista, ja bensan sijaan tankkiin lorahti vanhaa kunnon hanavettä. Hammond ei valitettavasti huomannut virhettään ennen kuin auton moottori antoi periksi.

The Grand Tourin tuoreimmassa jaksossa Hammondille luovutettiin osuvasti nimetty "Täytin vahingossa superauton tankin vedellä" -palkinto.

Lähde: The Sun

***

0:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja