Jälkiruokien klassikoita

Jälkiruoka kruunaa aterian. Oikein ja huolella valiten se on osa ateriakokonaisuutta ja jättää miellyttävän makumuiston. Tuhti ateria kaipaa seurakseen kevyen ja raikkaan jälkiruuan, kevyen aterian päätteeksi voi nauttia täyttävämmän.

Valmistamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Ripaus mielikuvitusta ja hyvät raaka-aineet takaavat onnistumisen. Kananmuna on tärkeässä roolissa jälkiruokien valmistuksessa. Se tuo niihin täyteläisyyttä, antaa makua ja väriä, kohottaa, kuohkeuttaa, saostaa, sitoo ja yhdistää aineita.

Hyvän aterian päätteksi sopii mainiosti valkosuklaadippi, johon juhlijat saavat kastaa makunsa mukaan keksejä, marjoja tai hedelmiä. Tai ehkäpä juhlapöytään katetaan raparperilotta, joka valmistuu näppärästi pakastimeen talteen kerätystä kesän ja syksyn sadosta. Klassinen herkku panna cotta saa seurakseen marjaisen kastikkeen. Jälkiruokien kestosuosikki niin ikään on suklaavaahto, joka vie kielen mennessään.

Reseptit:

Lähde: Finfood, Kananmunatiedotus, kuva Sanna Peurakoski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja