Jalkapallon MM-kisoissa syntyy historiaa – vuoden 2030 turnausisännät julki

Argentiina sekosi maailmanmestaruudesta – huimat kuvat juhlallisuuksista, väenpaljous mykistää 0:59
Argentiina sekosi jalkapallon maailmanmestaruudesta joulukuussa 2022.

Jalkapallon miesten MM-kisoja 2030 pelataan historiallisesti kolmella eri mantereella. Kisojen pääisäntinä toimivat Marokko, Espanja ja Portugali, mutta otteluita tahkotaan ensin Uruguayssa, Argentiinassa ja Paraguayssa.

Uruguay isännöi aikoinaan jalkapallon MM-turnausta vuonna 1930, ja Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti keskiviikkona, että se vie satavuotisjuhlan kunniaksi vuoden 2030 MM-turnauksen ensimmäiset ottelut Etelä-Amerikkaan. Turnauksen avauspeli tahkotaan vuoden 1930 MM-turnauksen myyttisellä Estádio Centanáriolla Montevideossa. Yhdet ottelut pelataan kisojen alussa myös Argentiinassa ja Paraguayssa.

Sen jälkeen siirrytään viemään turnaus loppuun pääjärjestäjämaissa Marokossa, Portugalissa ja Espanjassa. Vain nämä maat olivat yhteishaullaan ehdolla MM-isänniksi.

Paitsi että kyseessä on ensimmäinen kerta kun jalkapallon MM-kisoja pelataan kolmella eri mantereella – Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa – MM-kisoja tahkotaan ensimmäistä kertaa ylipäätään Pohjois-Afrikassa ja kuudessa eri maassa.

Fifa takaa kaikille kuudelle isännälle paikan 48 joukkueen turnauksesta.

Seuraavat jalkapallon miesten MM-kisat 2026 järjestetään Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat