Jalkapallon MM-kisat saivat katsojat petipuuhiin: Piikki poikalasten syntyvyydessä

Vuoden 2010 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut aiheuttivat piikin syntyneiden poikalapsien määrässä, uutisoi BBC.

Etelä-Afrikassa pidetyt jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut näyttävät vaikuttaneen syntyvyystilastoihin yhdeksää kuukautta myöhemmin. Syntyneiden poikalasten määrä suhteessa tyttöihin oli normaalia suurempi. 

Gwinyai Masukume Witwatersrandin yliopistosta sanoo ihmisten olleen onnellisempia ja vähemmän stressaantuneita jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen aikana. Luultavasti he myös harrastivat tavallista enemmän seksiä. 

On tiedossa, että kun yhdyntäkertojen määrä lisääntyy, kasvaa myös poikalasten määrä suhteessa tyttölapsiin.

Tilastojen mukaan yhdeksän kuukauden kuluttua jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista poikalasten suhdeluku tyttölapsiin oli 0,5063, kun keskimäärin suhdeluku on vuosina 2003–2012 ollut 0,5029. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 1088:n niin sanotusti ylimääräisen pojan syntymää.

Koska tilastoissa on aina syklistä vaihtelua, vertasivat tutkijat dataa edellisvuosien samoihin kuukausiin. Tutkijoiden mukaan tilastoissa näkyvä muutos saattaa johtua siittiöiden liikkumiskyvystä, yhdyntöjen lisääntyneestä määrästä sekä poikapuolisten sikiöiden menetysten vähentymisestä. Tutkijoiden mukaan on epätodennäköistä, että kyseessä olisi sattuma tai vuodenajan vaikutus.  

Syiksi on esitetty esimerkiksi, että Y-kromosomien määrä saattaa kasvaa lyhytaikaisesti spermassa tai että naisen keho pystyisi jollain keinolla lajittelemaan siittiöitä.

Maailmanmestaruuskilpailut pelattiin 11.6.-11.7.2010.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja