Jalkapallon EM-kisojen häkellyttävin maali on tässä: Tshekki-tähti yllätti puolesta kentästä!

Tästä on enää vaikea upeampaa maalia värkätä. Tshekin tähti Patrik Schick nimittäin laukoi pallon puolesta kentästä Skotlannin häkkiin 2–0-voitossa jalkapallon EM-kisoissa.

Skotlannin maalivahti David Marshall oli toisella jaksolla kaukana veräjältään, kun Schick näki tilaisuutensa tulleen. Tshekki oli pysäyttänyt Skotlannin Jack Hendryn laukauksen, ja pallo kimposi kohti puolta kenttää. Schick lähetti sieltä korkean, kierteisen laukauksen, joka putosi juuri maalin kohdalla maahan ja painui rysään. Perässä verkkoon juoksi auttamatta myöhässä ollut maalivahti Marshall.

Ylälaidan videolla näkyvä osuma vei Tshekin 2–0-johtoon. Schick teki myös Tshekin avausmaalin ensimmäisellä jaksolla.

Glasgow'ssa ottelua isännöineellä Skotlannillakin oli saumansa. Etenkin toisen jakson alussa se loi vahvaa mylläkkää, ja tiukimmillaan Jack Hendry kolisutti 0–1-tappioasemassa ylärimaa.

Skotlanti pelasi ensimmäisen ottelunsa jalkapallon miesten arvokisoissa sitten vuoden 1998 MM-turnauksen. EM-kisoissa Skotlanti oli nähty viimeksi 1996.

Tshekki oli mukana edellisissäkin EM-kisoissa 2016.

Tshekin ja Skotlannin lisäksi D-lohkossa pelaavat Englanti ja Kroatia. Englanti löi Kroatian sunnuntaina 1–0.