Jäikö tärkeä valokuva ottamatta? 4K-videosta voit erottaa sen jälkikäteen

Neljä kertaa full hd -tarkkuutta yksityiskohtaisempaa 4K-videota voi tallentaa jo useimmilla järjestelmäkameroilla. Toiminto on yleistynyt vauhdilla myös älypuhelimissa, tosin ongelmana voi olla tallennuskapasiteetin koko.

4K-tarkkuudesta voi olla hyötyä myös silloin, kun haluat jälkikäteen irrottaa videosta korkealaatuisia still-kuvia. Tämä onnistuu esimerkiksi Panasonicin Lumix-järjestelmäkameroilla (kuvassa Lumix G7). Ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi silloin, jos tilanteesta on unohtunut ottaa valokuva, mutta 4K-videota on tallessa.

Kyseessä ei ole aivan uusi ominaisuus, sillä Nikonin kameroissa kuvan erottaminen videosta oli mahdollista jo 1980-luvun lopussa. Tosin ei 4K-tarkkuudella.

Lumix-kameroiden 4K Photo -toiminnon avulla käyttäjä voi rajata 4K-videokuvasta stil-kuvan, jonka tarkkuus vastaa kahdeksaa megapikseliä. Rajaamisen jälkeen kuvan tarkkuus on 3840x2160 pikseliä. Näin suurien valokuvien esittäminen onnistuu isollakin tv-näytöllä pikselöitymättä. Ominaisuuden etuna on se, että 4K-videota voi kuvata lähes millä tahansa kuvasuhteella ja silti säilyttää mahdollisuuden still-kuvien erottamiseen. 4K Photo -ominaisuudesta on eniten hyötyä nopeasti liikkuvien kohteiden kuvauksessa.

4K Photo -tilassa järjestelmä määrittää automaattisesti kuvan tallennusmuodon ja kirkkaustason. Käyttäjä voi vaihtaa asetuksista kuvasuhteen. 4K Photo -tilassa on myös mahdollista merkitä haluttuja kohtia videossa. Merkinnöistä voi olla myöhemmin apua videon editoinnissa.

Lue myös:

    Uusimmat