Mainos

Jäikö tärkeä valokuva ottamatta? 4K-videosta voit erottaa sen jälkikäteen

Neljä kertaa full hd -tarkkuutta yksityiskohtaisempaa 4K-videota voi tallentaa jo useimmilla järjestelmäkameroilla. Toiminto on yleistynyt vauhdilla myös älypuhelimissa, tosin ongelmana voi olla tallennuskapasiteetin koko.

4K-tarkkuudesta voi olla hyötyä myös silloin, kun haluat jälkikäteen irrottaa videosta korkealaatuisia still-kuvia. Tämä onnistuu esimerkiksi Panasonicin Lumix-järjestelmäkameroilla (kuvassa Lumix G7). Ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi silloin, jos tilanteesta on unohtunut ottaa valokuva, mutta 4K-videota on tallessa.

Kyseessä ei ole aivan uusi ominaisuus, sillä Nikonin kameroissa kuvan erottaminen videosta oli mahdollista jo 1980-luvun lopussa. Tosin ei 4K-tarkkuudella.

Lumix-kameroiden 4K Photo -toiminnon avulla käyttäjä voi rajata 4K-videokuvasta stil-kuvan, jonka tarkkuus vastaa kahdeksaa megapikseliä. Rajaamisen jälkeen kuvan tarkkuus on 3840x2160 pikseliä. Näin suurien valokuvien esittäminen onnistuu isollakin tv-näytöllä pikselöitymättä. Ominaisuuden etuna on se, että 4K-videota voi kuvata lähes millä tahansa kuvasuhteella ja silti säilyttää mahdollisuuden still-kuvien erottamiseen. 4K Photo -ominaisuudesta on eniten hyötyä nopeasti liikkuvien kohteiden kuvauksessa.

4K Photo -tilassa järjestelmä määrittää automaattisesti kuvan tallennusmuodon ja kirkkaustason. Käyttäjä voi vaihtaa asetuksista kuvasuhteen. 4K Photo -tilassa on myös mahdollista merkitä haluttuja kohtia videossa. Merkinnöistä voi olla myöhemmin apua videon editoinnissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.