Jäikö illanistujaisista jäljelle sotku? Poimi tästä siivousvinkit!

Punaista huulipunaa lasin reunassa, valunutta steariinia ja kastiketahroja pöytäliinassa – näin niistä pääsee eroon!

Illalliskutsujen järjestäminen voi olla hermoja raastavaa puuhaa, jos luonteessasi on ripaustakaan siisteyttä rakastavaa perfektionistia. Poimi tästä vinkit siistimpään illanviettoon.

Mikään ei ole ärsyttävämpi näky kuin täydellinen kaaos seuraavana aamuna. Helpoimmalla pääseekin, kun tekee nopean siivouksen heti illallisen jälkeen.

Tässä vinkit illanvieton ärsyttävimpien sotkujen siivoukseen.

Huulipunatahroja lasin reunassa

Juhlameikin viimeistelijä, punainen huulipuna, jättää jälkensä myös lasin reunaan. Tahmainen tahra ei välttämättä irtoa tiskiharjalla, joten kokeile seuraavan kerran tätä niksiä: hiero suolaa tahraan joko nihkeällä liinalla tai sormenpäillä ennen lasin pesua.

Ryppyiset lautasliinat

Jos käytät kattauksessasi kankaisia lautasliinoja, kannattaa ne laittaa pesuun mahdollisimman pian, jotta tahrat eivät pinty kankaaseen. Nosta lautasliinat suoraan pesukoneesta roikkumaan suoriksi, jotta ehkäiset mahdollisten ryppyjen muodostumisen. Usein lautasliinat vaativat kuitenkin vielä lisäksi silityksen.

Nuupahtaneet leikkokukat

Tuoreet kukat kannattaa varmuuden vuoksi ostaa vasta maksimissaan päivää ennen illallisia. Koskaan ei tiedä, kuinka pitkään kukkakimppu säilyy – joskus kukat nuupahtavat parissa päivässä, joskus taas kimppu kukoistaa vielä viikonkin jälkeen. Leikkaa kimpulle uudet imupinnat, poista veden alle jäävät lehdet ja säilytä kimppua viileässä, mutta valoisassa paikassa juhlien alkuun asti.

Valunut steariini

Kynttilänjalat tai -kipot saattavat peittyä sulaneeseen steariiniin, jota on hankala poistaa. Kokeile tätä niksiä: laita kynttilänjalat ja -kipot pakastimeen vähintään tunniksi. Pakastamisen jälkeen steariini irtoaa helpommin.

Likainen pöytäliina

Kesken illanistujaisten ei sovi innokkaimmankaan siivoojan lähteä pesemään tahraantunutta pöytäliinaa, mutta muista heittää likainen pöytäliina pikimmiten syöminkien jälkeen pesukoneeseen. Selvitä myös, millä keinoilla mikäkin tahra irtoaa parhaiten.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat