Jäihin pudonnut useita ihmisiä tänään – Tampereen keskustan läheltä löytyi hukkunut

Ohuet jäät ovat pettäneet useiden ihmisten alta tänään sisävesillä eri puolilla eteläistä ja keskistä Suomea. Tampereen keskustan läheltä Pyhäjärvestä löydettiin iltapäivällä hukkunut, kertoi Sisä-Suomen poliisi.

Vainaja löytyi läheltä Tampereen Ratinansuvantoa. Uhrin sukupuolesta tai henkilöllisyydestä ei ollut tietoa vielä kello 16, kertoi päivystävä komisario.

Läheltä piti -tilanne koettiin ainakin Päijät-Hämeen Hollolassa. Kolme miestä oli lähtenyt rannalta kalaan Paimenlahdessa, kun jää petti pian heidän lähdettyään rannasta. Kaksi takana kävellyttä pääsivät ylös avannosta omin voimin, mutta edessä kävellyt joutui odottamaan pelastuslaitoksen apua liki puoli tuntia.

Päivystävä palomestari kertoi, että pitkään vedessä ollut oli täysin uupunut ja kylmettynyt. Palomestarin arvion mukaan pelastus tuli liki viime hetkellä.

Kuopion lähistöllä veteen vajosi aamupäivän aikana eri paikoissa yhteensä neljä ihmistä. Kaikki pääsivät kuitenkin ylös jäällä lähellä olleiden ihmisten avulla.

Pelastuslaitoksilta korostettiin, että jäät ovat nyt osin petollisen ohuita Etelä- ja Keski-Suomessa. Riskialttiita virtapaikkoja ei pelastajien mukaan välttämättä pysty tunnistamaan jään päältä.

Toimi näin jos putoat jäihin 0:44
Katso video: Näin pelastaudut jäistä.

Lue myös:

    Uusimmat