Jaguarin keskiluokan uutuus julkistetaan syyskuussa

Jaguar paljastaa uuden XE-mallinsa yleisölle Lontoossa 8. syyskuuta. Valmistaja on myös julkistanut joitain teknisiä yksityiskohtia tulevasta BMW:n 3-sarjan kilpailijaksi suunnatusta uutuusmallista.

XE:n kerrotaan yhdistävän jännittävä suorituskyky tarkkaan ja näppärään ajettavuuteen. Tähän ollaan pyritty muun muassa F-Typestä tutulla etupyöräntuennalla, jossa on kaksi päällekkäistä alumiinirakenteista kolmiotukivartta. Myös takapyöräntuennassa ja muissa rakenteissa on käytetty paljon alumiinia. Kokonaisuudessa on keskitytty ajettavuuden ohella myös sivistyneen kokonaisolemuksen säilyttämiseen.

XE:ssä tullaan käyttämään Jaguar Land Roverin uusia Ingenium-moottoriperheen tuotteita. Tämän moottoriperheen erikoisuus on se, että kaikkien moottoreiden yksittäisten sylintereiden iskutilavuus tulee olemaan 500 kuutiosenttiä, koska jokaisen version sylinterimitat ovat identtiset. Perheeseen kuuluu niin bensiini- kuin dieselvaihtoehtoja, ainakin kolme- ja nelisylinterisiä moottoreita ja mahdollisesti myös kuusisylinterinen versio. Kaikki moottorit tulevat olemaan ahdettuja. Pienimpien moottoreiden kerrotaan pääsevän hiilidioksidipäästöissä alle 100 g/km ja tehokkaimmista otetaan puolestaan irti yli 400 hevosvoimaa.

Uuteen Jaguar XE:hen kohdistuu kokonaisuudessaan paljon odotuksia ja se tulee mukaan tiukasti kilpailtuun luokkaan. Jaguarin alusta-asiantuntija Mike Cross on kuitenkin luottavainen ja toteaa: ”Olemme tavoitteessamme tuodaksemme markkinoille auton, joka voittaa dynaamisuudessaan kilpailijansa”

Lue myös:

    Uusimmat