Jaguar elvyttää legendaarisen urheiluautonsa – täysin identtinen alkuperäisen kanssa

2:01

1950-luvun kaunotar on tekemässä paluun. 

Jaguar kertoi Los Angelesin automessujen yhteydessä tekevänsä rajoitetun uusintapainoksen legendaarisesta XKSS-mallista.

XKSS:ää pidetään historian ensimmäisenä superautona. Se pohjautuu Le Mansissa menestystä niittäneeseen D-typeen, jota valmistettiin vuosina 1954–1956.

Vuonna 1957 yhdeksän XKSS:ää, jotka oli määrä viedä Yhdysvaltoihin, tuhoutuivat Jaguarin Browns Lanen tehtaalla syttyneessä tulipalossa. Vain 16 autoa valmistui.

Nyt Jaguarin klassikko-osasto on ilmoittanut valmistavansa nämä yhdeksän autoa, joita ei koskaan saatu ulos tehtaalta. Autot ovat täysin uusia ja valmistettu perinteitä kunnioittaen. Yhden XKSS:n hinta on yli miljoona puntaa.

XKSS:stä tulee Jaguarin toinen nykypäivään palautettu klassikko. Vuonna 2014 se valmisti kuusi kevytrakenteista E-typeä. Jaguarin mukaan aiempi projekti auttoi insinöörejä ymmärtämään, miten rakentaa autoja, jotka kunnioittavat niiden alkuperäistä aikakautta.

XKSS:n konepellin alla hykertelee 262-hevosvoimainen ja 3,4-litrainen, Jaguar D-typen suora kutonen. Jaguarin mukaan auton pienimmätkin yksityiskohdat, kuten ohjauspyörän puu ja penkkien nahka, ovat aivan kuin vuonna 1957.

Vaikka auto on ulkoisesti täysin identtinen alkuperäisen kanssa, on siihen tehty pieniä päivityksiä, jotka liittyvät sen turvallisuuteen. Esimerkiksi polttoainejärjestelmässä hyödynnetään materiaaleja, jotka soveltuvat paremmin nykyaikaiselle polttoaineelle.

Asiakkaiden autojen valmistus alkaa ensi vuoden alussa. Yhtä autoa valmistetaan Jaguarin mukaan noin 10 000 henkilötyötuntia.

Lähde: Jaguar

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja