Jaakko Tepon suosion kulta-aikaa oli 80-luku – aivoinfarkti katkaisi uran

80-luku oli Jaakko Tepon uran kulta-aikaa. 

Kansantaiteilija Jaakko Teppo on menehtynyt 71-vuotiaana 26. helmikuuta. Savolainen huumorimuusikko nousi ihmisten tietoisuuteen vuonna 1979 Nilsiän vitsifestivaaleilta. Suosionsa kulta-aikaa mies eli koko 80-luvun ajan.

– Silloin sillä sai ihan leveääkin leipää: oli paljon töitä ja niitä tehtiin paljon ja siihen aikaan oli rahaakin liikenteessä. Esiinnyin kuppiloissa, räkälöissä, harjannostajaisissa ja välinumerona tanssilavoilla, mies muisteli vuonna 2015 Retrohelmien haastattelussa.

Vauhdikas ura sai kuitenkin päätöksen 90-luvun puolessa välissä, kun mies sai aivotukoksen kesken keikan.

–  Olin Siilinjärvellä esiintymässä kaljateltassa. Silloin putosivat työkalut käsistä ja siihen se loppui, mies totesi. 

Tilan vakavuudesta huolimatta esiintyjä matkusti vielä seuraavallekin keikkapaikalle. Siellä seinä tuli kuitenkin vastaan ennen lavalle nousemista.

– Yöllä kun nuppi pikkuisen selvisi, läksin ajamaan Helsinkiin, mistä piti lähteä risteilykeikalle. Siellä ei sitten esiintymistä enää tullut. Kun tulin pois, en meinannut saada vahvistimia raahattua laivasta itse ollenkaan. Olin viimeisillä voimillani.

Sairastumisensa jälkeen Jaakko Teppo pysyi poissa keikkalavoilta, mutta jälkeläiset jatkoivat musiikin tekemisen perinnettä.

– Olen jättänyt lauluntekohommat nuoremmilleni. He ovat jatkaneet hommaa ja kovasti yrittävät, mutta tänä päivänä se on erilaista kuin meikäläisen aikaan, mies sanoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat