Jääkiekon World Cupin paluu jäihin – puuhaako NHL kilpailevaa turnausta olympiakiekolle?

Keskelle NHL-kautta helmikuuksi 2021 suunniteltu jääkiekon World Cup ei toteudu. NHL-komissaari Gary Bettman kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan tiistaina.

World Cupia on pelattu tällä vuosikymmenellä vain syyskuussa 2016. Vielä loppukesästä NHL suunnitteli seuraavaa turnausta helmikuulle 2021.

Bettmanin mukaan aika järjestelyille loppuu kesken, joten World Cupin paluu on mahdollista aikaisintaan kaudella 2021-22, jolloin sattumoisin pelataan myös olympiakiekkoa Pekingin talvikisoissa.

NHL ei ole toistaiseksi lupautunut mukaan olympialaisiin. Näin ollen kaksi päällekkäistä kansainvälistä turnausta samalle talvelle olisi ennennäkemätöntä. Samana keväänä pelataan myös MM-kisat Suomessa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kauden keskellä pelattava turnaus olisi ollut kestoltaan vain noin viikon mittainen ja siihen olisi osallistunut aiempaa vähemmän joukkueita.

Vuoden 2016 erikoisuudet, nuorten pohjoisamerikkalaisten pelaajien sekä Euroopan pienten kiekkomaiden yhteisjoukkue olisivat myös pudonneet pois.

Lue myös:

    Uusimmat